Banner 980x90

Sanktpēterburgā veiksmīgi aizvadīts 5.Latgales kultūras festivāls

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No piektdienas, 10.jūnija, līdz svētdienai, 12.jūnija,  Krievijas kultūras galvaspilsētā Sanktpēterburgā aizritējis Latgales kultūras festivāls, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē LRAA tūrisma koordinators Edgars Kluss.

Šogad festivāls svinēja nelielu jubileju – šis jau bija piektais gads, kad latgalieši dodas uz Krieviju popularizēt sava reģiona kultūru, tradīcijas un tūrisma piedāvājumu. Festivāla norise ir iespējama pateicoties ilggadējai un veiksmīgai Latgales reģiona attīstības aģentūras sadarbībai ar LR ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Centrālo Kirova kultūras un atpūtas parku.

Šogad pārstāvēt Latgali uz Sanktpēterburgu bija devušies folkloras kolektīvi "Sudobri" no Līvānu novada un "Dyrbyni" no Daugavpils novada. Tāpat ar savām prasmēm festivāla apmeklētājus iepazīstināja mūsu seno amatu meistari un mājražotāji no visa reģiona. Par atpūtas iespējām Latgalē festivāla apmeklētājus informēja pašvaldību tūrisma informācijas centru speciālisti un Marka Rotko mākslas centra darbinieki.

Piektdien, 10.jūnijā, svinīgs pasākums notika Latvijas Republikas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā, savukārt sestdien, 11.jūnijā, un svētdien, 12.jūnijā, latgalieši rosījās Kirova parkā. Neskatoties uz to, ka laika apstākļi šajā gadā latgaliešus nelutināja, tas netraucēja radīt patiesi sirsnīgu un lustīgu atmosfēru tik ļoti jau ierastajā un iemīlētajā Pēterburgas iedzīvotāju atpūtas vietā uz Jelagina salas.

"Krievijas un, jo īpaši, Sanktpēterburgas un Maskavas tūrisma tirgus ir ļoti svarīgs Latgales tūrisma nozares attīstībai, tādēļ mūsu uzdevums ir nepārtraukti atgādināt par atpūtas iespējām Latgalē – bezstresa reģionā - prom no lielo pilsētu intensīvā dzīves ritma, akumulējot enerģiju jauniem darba cēlieniem, īpaši tagad, kad drošibas riski pieauguši daudzos iecienītos kūrortos un Krievijas iedzīvotāju maksātspējas līmenis krītas un viņi spiesti atteikties no ceļojumiem uz tāliem un dārgiem galamērķiem," uzsver Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)