Banner 980x90

Līvānu pilsētas svētkos būs skatāms Lienas Šmukstes jauniestudējums "Līdz kosmosam nav tālu"

Rīga, 2.jūl., LETA. Līvānu svētku laikā Mūsdienu mākslas galerijā būs skatāma režisores Lienas Šmukstes jauniestudējuma "Līdz kosmosam nav tālu" izrāde, aģentūru LETA informēja galerijas pārstāve Lāsma Vindule.

Interaktīvā izrāde "Līdz kosmosam nav tālu" vēstīs par to, kā Latvijas brīvībai izšķirīgie notikumi atbalsojušies mazā Latgales pilsētā Līvānos un vietējo iedzīvotāju likteņos. Izrādes scenogrāfiju veidos izstāde, kurā tiks apkopotas līvāniešu atmiņas un vēstures liecības fotogrāfijās, priekšmetos un stāstos, bet izrādes galvenie varoņi darbosies kā izstādes gidi, ļaujot skatītājiem iedziļināties izrādes tēmās un aktīvi iesaistīties arī pašā izrādes procesā.

"Neskatoties uz to, ka Līvāni ir maza pilsēta, tā ir atstājusi pēdas tālu pasaulē. Šī izrāde solās būt interesanta ne tikai Līvānos un Latgales reģionā, bet arī citos Latvijas novados, jo kurš gan nezina Līvānu mājas un kuram tad mājās nav kāda glāze no Līvānu stikla? Un kas zina, varbūt drīz kāds kosmosa kuģis pacelsies debesīs un to palīdzēs vadīt Līvānos ražota detaļa?" pauda Vindule.

Izrādes režisore ir Šmukste, dramaturģe Ance Muižniece, lomās būs redzama Māra Rudzāte un Oskars Bērziņš, izrādes scenogrāfs - Raimonds Vindulis. Izrādi producējusi Vindule.

Izrādi varēs redzēt 19.jūlijā plkst.17.30. Papildizrāde būs skatāma arī plkst.19.

Līvānu svētku moto šogad ir "Līvāni zied. Līvāni aug". Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka lielākie svētku koncerti notiks Līvānu pussalā. Pussalā pie Latgales Mākslas un amatniecības centra būs izvietota lielā skatuve, kur notiks Bēbīšu svētki, koncerti, balle. Arī amatnieku un mājražotāju tirgus placis pārceļas uz pussalu, bet ģimeņu aktivitātes no Zaļās ielas pārceļas uz Tradīciju laukumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)