Banner 980x90

Līvānu novada dome iebilst pret vairāku autobusu reisu slēgšanu

Daugavpils, 4.janv., LETA. Līvānu novada dome iebilst pret vairāku autobusu reisu slēgšanu, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Līvānu novada dome aizvadītā gada nogalē saņēma vēstuli no Latgales plānošanas reģiona ar lūgumu izskatīt un sniegt savu viedokli saistībā ar Valsts SIA " Autotransporta direkcija" sagatavoto priekšlikumu par Latgales reģiona maršrutu tīkla samazināšanu 2018.gadam.

Satiksmes ministrija ar savu rīkojumu uzdevusi Sabiedriskā transporta padomei apstiprināt plānoto reģionālās nozīmes maršrutu tīkla apjomu 2018.gadam un turpmākajiem gadiem atbilstoši likumā par kārtējā gada valsts budžetu un likumā par vidēja termiņa valsts budžetu piešķirtajiem līdzekļiem valsts budžeta apakšprogrammā "Sabiedriskais transports".

Lai realizētu šo uzdevumu, Autotransporta direkcijai sadarbībā ar plānošanas reģioniem jāsagatavo Sabiedriskā transporta padomei priekšlikumi maršrutu tīkla samazināšanai vidēji par vienu miljonu kilometru katrā plānošanas reģionā.

Līvānu novada pašvaldība ir nosūtījusi Latgales plānošanas reģionam vēstuli, kurā noraida Autotransporta direkcijas priekšlikumus, par četru maršruta Rīga-Daugavpils un sešu maršruta Līvānu stacija-Gaisa tilts-Jaunsilavas reisu slēgšanu.

Maršruta Rīga-Daugavpils reisus Līvānu novada iedzīvotāji izmanto, lai nokļūtu Daugavpils reģionālajā slimnīcā un citās medicīnas iestādēs, kā arī augstākajās un profesionālajās izglītības iestādēs. Savukārt maršruts Līvānu stacija-Gaisa tilts-Jaunsilavas saskaņots ar Līvānu novada izglītības iestāžu un novada uzņēmumu darba laikiem.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (ZZS) uzskata, ka autobusu reisu slēgšana ir kārtējais solis pretī lauku iznīcināšanai. "Kurš gribēs dzīvot vietā, kur ir vāja transporta infrastruktūra, slēgtas skolas, slimnīcas un kas to lai zina, kas būs nākamais? Minēto autobusu reisu slēgšana samazinās iespējas skolēniem no lauku teritorijām nokļūt izglītības iestādēs, bet strādājošajiem - uz darbu," uzsvēra Vaivods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)