Banner 980x90

Līvānu novadā aizdomās par narkotiku pārvadāšanu un bēgšanu no policijas aizturēti trīs vīrieši

Daugavpils, 2.nov., LETA. Līvānu novadā aizdomās par narkotiku pārvadāšanu un bēgšanu no policijas aizturēti trīs vīrieši, viens no tiem jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Preiļu policijas iecirkņa darbinieki, turpinot izmeklēšanu iepriekš sāktā kriminālprocesā, aizturējuši divas personas. Savukārt vēl viens vīrietis, kurš iespējams pārvadājis narkotiskās vielas un bēdzis no policijas, aizturēts ierastās patrulēšanas gaitā.

Piektdienas, 3.novembra, vakarā Preiļu iecirkņa policisti aizdomas par nelikumīgu narkotisko vielu pārvadāšanu apturēja kādu "Renault" markas automašīnu. Pie transportlīdzekļa vadītāja un pasažiera apskates gaitā tika atrasti un konfiscēti aptuveni divi grami zaļganbrūnas augu izcelsmes vielas - marihuānas. Lai precīzi noteiktu izņemtās vielas sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu, notikuma vietā aizturētas divas personas - 1993.gadā dzimis vīrietis un kāds nepilngadīgs jaunietis.

Turpinot patrulēšanu, dažas stundas vēlāk policijas darbinieki aizturēja vēl vienu vīrieti, kurš iespējams nelikumīgi pārvadājis narkotiskās vielas.

Veicot ierasto patrulēšanu, likumsargi Līvānu novadā pamanīja kādu aizdomīgu "BMW" markas automašīnu. Policistiem radās aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs atrodas pie stūres alkohola reibumā, tāpēc tika pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt un veikt ierasto pārbaudi. Taču automašīnas vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un, palielinot ātrumu, metās bēgt. Policisti sekoja iespējamam pārkāpējam.

Jau pēc īsa brīža, vīrietis netika galā ar automašīnu, kā rezultātā tā nobrauca no ceļa braucamās daļas. Izskrienot no transportlīdzekļa, vīrietis mēģināja bēgt no notikuma vietas. Noskaidrots, ka likumpārkāpējs ir kāds 1992.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš vairākkārt bija nonāca policijas redzeslokā.

Automašīnas apskates gaitā tās salonā, celofāna maisiņā, tika konstatētas divas cigarešu paciņas, kurās atradās četri iesaiņojumi ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu - marihuānu. Lai noskaidrotu precīzu konfiscētās vielas sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu pārvadāšanu un turpinās izmeklēšana. Aizturētajam par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība un administratīvā atbildība par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām un bēgšanu no notikuma vietas.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt - Krimināllikuma 253.panta 1.daļa - vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)