Banner 980x90

Līvānos atklās gleznotāju apvienības "V.I.V.A." izstādi "Labākā izšķirtspēja"

Daugavpils, 28.marts, LETA. Nākamnedēļ, 7.aprīlī, plkst.15 Līvānos, Mūsdienu mākslas galerijā tiks atklāta gleznotāju apvienības "V.I.V.A." izstāde "Labākā izšķirtspēja" un notiks tikšanās ar māksliniecēm, aģentūru LETA informēja biedrības "Galerija" valdes locekle Lāsma Vindule.

Katra no apvienības "V.I.V.A." māksliniecēm nāk no citas vietas Latgalē: Vēsma Ušpele - no Maltas, Ilze Griezāne - no Līvāniem, Vija Stupāne - no Aglonas, bet Agra Ritiņa - no Rēzeknes. "V.I.V.A" kopā darbojas jau 11 gadus - gan kopīgi piedaloties plenēros, gan veidojot izstādes Latvijā un ārpus tās.

"Mūsu pirmā tikšanās ar Mūsdienu mākslas galeriju bija 2016.gadā, kad Griezāne piedalījās grupas izstādē "Industriālisms". Uzrunāja telpa, kura neuzliek ierastos priekšstatus par izstādes iekārtošanu. Brīdī, kad nāca piedāvājums izvietot šeit "V.I.V.A." izstādi, sapratām, ka tai ir jābūt citādai kā ierasts. Tapa izstādes "Labākā izšķirtspēja" iecere, kur, saliekot vienu darbu pie otra, gluži kā no pikseļiem veidojām vienu kopējo bildi," stāsta Ritiņa.

Pikselis ir attēla vismazākais elements - viens un atsevišķs krāsas punkts ekrānā, kas kopā ar pārējiem rada ilūziju par viendabīgu attēlu. Pēc šāda principa vienā kopbildē ir salikti mākslinieču gleznojumi no laika, kad viņas mācījās gleznot. Šajā izstādē gleznas veido vienu veselumu, atklājot mākslinieču simpātiju uz ainavu, Latgali, Latviju, uz cilvēkiem un notikumiem, ko maina laiks.

Gleznotāju apvienības "V.I.V.A." izstāde "Labākā izšķirtspēja" Mūsdienu mākslas galerijā būs apskatāma līdz 5.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)