Banner 980x90

Latgalē top jauns pierobežas velomaršruts

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ludzas, Dagdas, Ciblas, Kārsavas un Zilupes tūrisma speciālisti sadarbībā ar Latvijā zināmo veloaktīvisti Santu Paegli ir sākuši darbu pie apļveida Pierobežas velomaršruta izveides, kas vedīs caur visiem pieciem novadiem austrumu pierobežā, aģentūru LETA informēja Kārsavas novada tūrisma organizatore Inga Bernāne.

Lai pilnveidotu velo infrastruktūru Latgalē un radītu iespēju izbaudīt pierobežas sajūtu visā tās garumā, tika nolemts sākt darbu pie nākamā reģionālā maršruta, kas savienotos ar jau nomarķēto velomaršrutu nr.34 "Rypoj vasals!", kas tika atklāts maija nogalē Ziemeļlatgalē.

Ziemeļlatgales tūrisma speciālisti atzīst, ka velomaršruts "Rypoj vasals!" ir devis lielu ieguldījumu tūristu skaita palielināšanā ne tikai no Latvijas, bet arī Baltijas, Skandināvijas un Vācijas. Velo braucēji atzinīgi novērtējuši gan maršruta kvalitāti, gan arī Latgales skaisto dabu un viesmīlību.

Patlaban notiek Pierobežas maršruta izpētes process un saskaņošana ar atbildīgajām institūcijām. Paredzams, ka Pierobežas velomaršruts varētu tikt prezentēts ikgadējā tūrisma izstādē "Balttour 2017", savukārt tā marķēšana dabā varētu sākties nākamā gada pavasarī.

Pierobežas velomaršruts tiks radīts tiem, kurus vilina robežsajūtas, neskartā Latgales daba un tās bagātības, lielais kultūras, vēstures, tradīciju un valodu kopums un, protams, Latgales garšas meklējumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)