Banner 980x90

Godina Līvānu novada lauksaimniekus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Sestdien, 7.novembrī, Sutru pagasta Kultūras namā notika Līvānu novada lauksaimnieku gada balle, kuras laikā tika godināti arī veiksmīgākie šī gada lauksaimnieki, pilsētas informācijas portāls Livani24.lv uzzināja Līvānu novada pašvaldībā.

Pasākumā piedalījās lauksaimnieki no visiem Līvānu novada pagastiem, pašvaldības pārstāvji, pasākuma sponsori, kā arī citi interesenti. Kopumā vairāk kā 150 dalībnieki.

Atklāšanas uzrunā Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne izteica pateicību visiem novada lauksaimniekiem, kuri ir gan centīgi strādājuši, gan bijuši sabiedriski aktīvi. A. Usāne: "Visa pamatā ir darbs. Tas ir milzīgs, katras dienas neatlaidīgs, sistemātisks un precīzs darbs… Ir patiess prieks visus šeit redzēt, patiess prieks, ka mēs varam pulcēties vienkopus. Gribu teikt, ka 29. oktobrī Līvānu novada domes deputāti vienbalsīgi lēma par to, ka labākie lauksaimnieki ir jāapbalvo un jāsaka viņiem paldies. Tāpat arī es savā vārdā gribu jums visiem teikt paldies!"

Šogad Līvānu novada domes  Pagodināšanas rakstus un 100 EUR naudas balvas saņēma vairāki novada lauksaimnieki:

Sutru pagastā:
*SIA "ANIV" (Andris Pūga un Ivars Dronga) – par veiksmīgu sadarbību, ieguldījumu Sutru pagasta attīstībā un vides sakārtošanā. Uzņēmums nodarbojas ar lauksaimniecības tehnikas tirdzniecību Sutru ciemā. Katram no uzņēmuma vadītājiem ir arī savas lauku saimniecības. Andra saimniecība nodarbojas ar gaļas liellopu un graudaugu audzēšanu, bet Ivara saimniecība ar piena lopkopību;
*Zemnieku saimniecība "Ozoldārzs" (Jānis Rusiņš) – par veiksmīgu sadarbību un ieguldījumu Sutru pagasta attīstībā. Saimniecība nodarbojas ar piena lopkopību un gaļas liellopu audzēšanu.

Rožupes pagastā:
*Zemnieku saimniecība "Kurmīši" (Oskars Ivanovs) – par aktīvu lauksaimniecisko darbību gaļas liellopu audzēšanā, par projektu izstrādi un realizēšanu, par inovatīvu risinājumu pielietošanu, kā arī par atbalstu pašvaldībai. Saimniecības galvenā nodarbošanās ir gaļas liellopu audzēšana;
*Zemnieku saimniecība "Kapteiņi" (Silvija Bračka) – par piena lopkopības ganāmpulka saglabāšanu un paplašināšanu, par veiksmīgu projektu izstrādi un realizēšanu, par darbavietu izveidi un finansiālu atbalstu pasākumiem. Saimniecība nodarbojas ar piena lopkopību.

Jersikas pagastā:
*Individuālais komersants "Buciņi" (Raitis Mozuļčiks) – par veiksmīgu startu liellopu audzēšanā un eksportā, ES projektu īstenošanu un saimniecības modernizāciju. Saimniecība specializējusies gaļas liellopu audzēšanā;
*Zemnieku saimniecība "Upeslejas" (Natālija un Modris Veibi) – par ilggadēju un veiksmīgu darbu lauksaimniecībā, par ES projektu īstenošanu saimniecības modernizācijai, veterināro pakalpojumu sniegšanu. Saimniecība nodarbojas ar piena lopkopību un gaļas liellopu audzēšanu, audzē arī graudus lopbarībai. Natālijai Līvānos pieder arī veterinārā aptieka.

Turku pagastā:
*Piemājas saimniecība "Pelikāre" (Biruta Pastare un Vilnis Olšauskas) – par ieguldīto darbu lopkopībā, biškopībā, par atbalstu un veiksmīgu sadarbību ar pašvaldību, par iesaistīšanos sabiedriskajās aktivitātēs. Saimniecība nodarbojas ar pienkopību un ar biškopību;
*Raimonds Čivča – par ieguldīto darbu lopkopībā, augkopībā, par atbalstu un veiksmīgu sadarbību ar pašvaldību. Raimonda Čivča piemājas saimniecība nodarbojas ar lopkopību un augkopību.

Rudzātu pagastā:
* Zemnieku saimniecība "Brūveri" (Uldis Brūvers) – par ieguldīto darbu lauksaimniecībā, ES projektu apgūšanā, par sadarbību ar pašvaldību, par iesaistīšanos sabiedriskajās aktivitātēs. Saimniecības galvenā darbības nozare ir piena lopkopība;
*SIA "Rudzāts" (Ramiss Aļijevs) – par ieguldīto darbu lopkopībā, augkopībā, sadarbību ar pašvaldību, par iesaistīšanos sabiedriskajās aktivitātēs, par dzimtā novada popularizēšanu un novada tēla veidošanu. Saimniecība nodarbojas ar gaļas lopu audzēšanu.

Pasākuma turpinājumā visus ar dziesmām, jokiem un atraktīviem konkursiem priecēja Dailes teātra aktieru ansamblis "Ilga" (Aldis Siliņš un Gundars Silakaktiņš), bet balli spēlēja grupa "Miggla".
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)