Banner 980x90

2016.gada budžetu Saeimā plāno iesniegt septembrī

2016.gada budžeta likumprojektu Saeimā paredzēts iesniegt šā gada 30.septembrī, paredz otrdien, 3.martā, valdībā pieņemtais rīkojuma projekts par vidēja termiņa budžeta ietvara 2016., 2017. un 2018.gadam un valsts budžeta 2016.gadam sagatavošanas grafiku.

Tāpat rīkojuma projekts kā vienu no vidēja termiņa budžeta izstrādes procesa starpposmiem paredz Latvijas Stabilitātes programmas 2015.-2018.gadam izstrādi. Uz Stabilitātes programmas izstrādi tiek atjaunotas makroekonomisko rādītāju prognozes 2016., 2017. un 2018.gadam, specificēti vidēja termiņa vispārējās valdības budžeta mērķi un fiskālās politikas prioritātes.

Tāpat tiek apzināts līdz šim paveiktais un definēti turpmākie soļi attiecībā uz strukturālo reformu īstenošanu.

Iepriekš finanšu ministrs Jānis Reirs (V) atzina, ka šā gada budžets, kā jau vēlēšanu gadā, tika pieņemts saspringtos termiņos, turpretī, sagatavojot 2016.gada budžetu, FM pieturēsies pie līdzsvarota grafika, kas ļaus valdībai laikus sākt sarunas ar sociālajiem partneriem.

"Ņemot vērā pieredzi, īpaši gribu aicināt ministrijas un citas centrālās valsts pārvaldes iestādes rūpīgi pārdomāt savus budžeta pieprasījumus nākamajam gadam. Nav pieļaujams, ka vien pāris mēnešus pēc budžeta apstiprināšanas saņemam pieprasījumus par dažāda veida papildu finansējuma nepieciešamību. Tāpat īpaši jāņem vērā būs ārējo faktoru ietekme uz ekonomisko situāciju valstī nākamgad un vidējā termiņā," uzsvēra Reirs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)