Banner 980x90

Sekmīgākais skolēns Rudzātu vidusskolā – Dāvids Rubens

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rudzātu vidusskolas 8.klases skolnieks Dāvids Rubens šajā mācību gadā ir uzrādījis augstus rezultātus mācībās, mācību priekšmetu olimpiādēs un dažādos konkursos, pilsētas informācijas portālu Livani24.lv informē Rubena klases audzinātāja Jolanta Ļubka-Tarasova.

Dāvida panākumu veiksmes stāsts aizsākās jau pirms 6 gadiem, kad zēns mācījās 2.klasē, un uzsāka piedalīties jauno vides pētnieku forumā "Skolēni eksperimentē". Tā bija motivācija kļūt par aktīvu mācību procesa dalībnieku, par kādu Dāvids kļuvis šodien: patstāvīgs, atbildīgs, mērķtiecīgs, ar augstu pašnovērtējumu, ir izcilas prasmes strādāt ar informāciju-to atlasīt, iegūt sev nepieciešamo.

Dāvidam padodas visi mācību priekšmeti, kā eksaktie, tā arī literatūra un vēsture. Šogad īpaši augsti rezultāti sasniegti ķīmijā, bioloģijā, vēsturē, matemātikā un fizikā. Kurās olimpiādēs Dāvids piedalījās, tur arī neizpalika rezultāts. Kopumā Dāvids šogad ir piedalījies 11 dažādās mācību priekšmetu olimpiādēs. Valsts olimpiādē vēsturē godam izcīnīta 2.vieta, tikai 1 punkta pietrūka līdz 1.vietai. Savukārt Valsts olimpiādē bioloģijā – 3.vieta.

Īpaši labi rezultāti šogad sasniegti: 2.vietas atklātajā Valsts ķīmijas un matemātikas  olimpiādē un Līvānu un Ilūkstes novadu apvienības olimpiādē, 1.vietas atklātajā Latgales reģiona ķīmijas olimpiādē, 10.LU Ķīmijas fakultātes jauno ķīmiķu konkursā un starpnovadu (Aglonas, Preiļu, Vārkavas) apvienības olimpiādē.

Tāpat Dāvids ieguva 1.vietu un naudas balvu arī fizikā starpnovadu olimpiādē 8.klasēm (Līvānu, Preiļu).

Dāvida "stiprā aizmugure" un atbalsts ir viņa ģimene, īpaši mamma, kura zēnu bieži pavada uz daudzām laureātu apbalvošanas ceremonijām, bet tētis atbalsta ar tehniskām lietām, gan gatavojoties forumam "Skolēni eksperimentē", gan arī pilda šofera pienākumus, ja tas nepieciešams.

Nākošajā  mācību gadā Dāvids mācīsies 9.klasē un iegūs pamatizglītību, viņam vēl sasniedzami daudzi apvāršņi un atklājamas neskaitāmas interesantas lietas, kā viņš pats ir rakstījis jaunrades konkursā, veltītā dzejniekam R.Mūkam: "Virsotnes sasniegšana vispār dzīvē nav iespējama, jo, tikko sasniegsi pirmo virsotni, tu ieraudzīsi, ka aiz tās ir vēl lielāks kalns, un ir svarīgi neapstāties pie sasniegtā. Cilvēkam kā izšautai bultai jādodas kalnā, lai aiz viņa paliek spoži gaiša josla, bet priekšā tiek šķelti aizvien jauni un neredzēti apvāršņi…"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)