Banner 980x90

Respektējot iedzīvotāju viedokli, neļauj atvērt jaunu spēļu zāli Līvānos

Rīga, 29.okt., LETA. Ņemot vērā iedzīvotāju aptaujas rezultātus, Līvānu novada pašvaldība neizsniegs atļauju jaunas spēļu zāles un derību punkta atvēršanai Līvānos, Rīgas ielā 88, lēmusi novada dome.

Sākotnēji SIA "LVBet" vēlējusies atvērt izklaides vietu Rīgas ielā 108, taču dome septembrī atteikusi atļaujas izsniegšanu. Tad uzņēmums vērsies domē atkārtoti, lūdzot atļaut azartspēļu zāles atvēršanu citā pilsētas vietā - Rīgas ielā 88 -, kur pašlaik atrodas veikals.

Lai nodrošinātu iedzīvotāju līdzdalību īpaši svarīgu vietējās nozīmes jautājumu izlemšanā, pēc atkārtota "LVBet" iesnieguma saņemšanas Līvānu novada dome aicināja iedzīvotājus izteikt viedokli par to, vai jaunu azartspēļu organizēšanas vietu atvēršana Rīgas ielā un citur novadā radīs būtisku valsts un Līvānu novada iedzīvotāju interešu aizskārumu. Aptaujā, kurā piedalījās kopumā 1226 dalībnieki, 96,4% iedzīvotāju bija pret jaunu spēļu zāles atvēršanu Līvānos un novadā.

Ņemot vērā gan aptaujas rezultātus, gan dažādus citus argumentus, Līvānu domes deputāti lēma atteikt atļaujas izsniegšanu "LVBet" spēļu zāles un derību punkta atvēršanai Rīgas ielā 88.

Jau vēstīts, ka, apzinoties sabiedrības atšķirīgo attieksmi pret azartspēlēm un azartspēļu negatīvo ietekmi, Līvānu novada dome vēlējusies līdzsvarot to personu intereses, kuri piedāvā azartspēļu pakalpojumus un apzināti tos izmanto, ar tās sabiedrības daļas interesēm, kurai šādi pakalpojumi nav pieņemami un ir viņu intereses aizskaroši. Tāpēc, izskatot jautājumu par azartspēļu organizēšanas iespēju Līvānu novada administratīvajā teritorijā, dome vēlējusies noskaidrot, vai jaunu azartspēļu organizēšanas vietu atļaušana nerada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu.

Lai nodrošinātu iedzīvotāju līdzdalību jautājuma izlemšana, pašvaldība aicināja izteikt viedokli, vai jaunu azartspēļu organizēšanas vietu atvēršana Rīgas ielā 88, kā arī citur novadā radīs būtisku valsts un Līvānu novada iedzīvotāju interešu aizskārumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)