Banner 980x90

"Z-Light" - viens no līderiem elektrotehnikas un elektronikas nozarē

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Elektrotehnikas un elektronikas nozares līderis ar 38,35 miljonu eiro apgrozījumu pērn bija SIA "Lexel Fabrika", liecina "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2015".

Otra lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn bija SIA "M4U" ar 33,02 miljonu eiro apgrozījumu (uzņēmumam šovasar sākts likvidācijas process), bet trešā - SIA "Axon Cable" ar 24,3 miljonu eiro apgrozījumu.

"Top 10" iekļuvuši arī tādi uzņēmumi kā AS "Energofirma "Jauda" ar 23,84 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "AE Partner" ar 20,05 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "BMS Tehnoloģija" ar 14,58 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Hanzas elektronika" ar 10,74 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Euromatics" ar 9,07 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Z-Light" ar 8,89 miljonu eiro apgrozījumu un SIA "Bajtel.LV" ar 6,28 miljonu eiro apgrozījumu.

SIA "Hanzas elektronika" valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis norāda, ka turpmākajos piecos līdz desmit gados augsto un intelektuālo tehnoloģiju līgumražotāja "Hanzas elektronika" katru gadu plāno augt par aptuveni 10-20%.

Patlaban "Hanzas elektronika" nevar piesātināt tirgu ar uzņēmuma produkciju tādā apmērā, lai neturpinātos izaugsme, norāda Osmanis. Eiropas tirgus šajā līgumražošanas jomā ir aptuveni 30-36 miljardus eiro liels. "Hanzas elektronikas" apgrozījums 2014.gadā bija aptuveni 11 miljoni eiro, un tas ir maz salīdzinājumā ar lielo kopējo katlu - tie ir aptuveni 0,03%. No tiem izaugt līdz aptuveni 0,5%, kas būtu divdesmit reizes lielāks apjoms, nebūtu nekādu problēmu.

"Kopējā konkurence nozarē ir milzīga, bet, ja skatās tikai uz augstākā līmeņa slāni, kurā nu jau ir arī "Hanzas elektronika", konkurence nemaz tik liela nav. Uzņēmums grib izaugt līdz elektronikas līgumražošanas biznesā vidēja izmēra kompānijai, kuras gada apgrozījums ir ap 20-30 miljoniem eiro, un ir visi priekšnoteikumi, lai šo mērķi sasniegtu. Katrs miljons, ko "Hanzas elektronika" grib pielikt klāt pie apgrozījuma, nozīmē, ka ir nedaudz jāpalielina resursi, jo ar esošajiem to nevar izdarīt. Resursu palielināšana nozīmē kādu jaunu ražošanas iekārtu, kādus papildu ražošanas kvadrātmetrus. Tā būs tāda pakāpeniska izaugsme, soli pa solim," skaidro Osmanis.

Kā ziņots, klajā nācis ikgadējais izdevums "Latvijas biznesa gada pārskats", kurā apkopota informācija par 22 000 strādājošu firmu, kuru neto apgrozījums ir virs 145 000 eiro un kas veido 98% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

"Latvijas biznesa gada pārskatu" veido uzņēmums "Firmas.lv" sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA.

Ņemot vērā vietējā tirgus stabilitāti, papildus apjomīgam industriju dinamikas pētījumam "Firmas.lv" un LETA sadarbības projektā šogad īpaša uzmanība veltīta lielo, vidējo, mazo, kā arī strauji augošo jeb "gazeļu" uzņēmumu darbībai dažādās industrijās un reģionos. Tāpat īpaša uzmanība pievērsta reģionālajam sniegumam industriju griezumā - kontekstā ar fondu ieguldījumiem, demogrāfiju, ienākumu līmeni - sadarbībā ar uzņēmumu "Oxford Research".

Šī gada izdevumā atsevišķa vieta veltīta arī ārvalstu investoru ieteikumiem Latvijas ekonomikas attīstībai sadarbībā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā, kā arī nodokļu nomaksai uzņēmumos, tostarp sociālo iemaksu apjomam uz vienu strādājošo, dažādās biznesa jomās, balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

"Latvijas biznesa gada pārskatā" iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti - "Top 10" uzņēmumi 16 industrijās, "Top 25" uzņēmumi 63 virsnozarēs un visi uzņēmumi, kas sadalīti 476 nozarēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)