Banner 980x90

"Ergo" par nodegušiem traktoriem saimniekam Latgalē atlīdzībās izmaksājis 103 000 eiro

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Par zaudējumiem, kas kādam uzņēmējam Latgalē radušies, pilnībā nodegot vairākiem traktoriem, apdrošināšanas sabiedrībā "Ergo" izmaksāta šogad lielākā atlīdzība lauksaimniecībā izmantojamās tehnikas apdrošināšanā - 103 100 eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kā liecina "Ergo" dati, visbiežāk zaudējumus lauku, meža vai būvtehnikai nodara akmeņi, izsitot logu vai kabīnes durvis. Tāpat, strādājot uz lauka un uzbraucot uz akmens, nereti tiek nolauzts arkls vai bojāta ritošā daļa. Labības kulšanas laikā mēdz uzbraukt kādam nepamanītam priekšmetam, kas var tikt ierauts labības kulšanas mehānismā. Ir bijuši negadījumi ar tehnikas apgāšanos, kas var atgadīties pat nelielā grāvī, tāpat mēdz uzkrist krava vai notikt cita veida negadījumi. Vidējā atlīdzība par šādiem negadījumiem ir 2500 eiro.

Taču vislielākos finansiālos draudus rada ugunsgrēki, kad tehnikai ir pilnīga bojāeja, kā arī zādzības un ceļu satiksmes negadījuma rezultātā radīti bojājumi. Lielākā atlīdzība, kas "Ergo" izmaksāta par bojā gājušu tehniku, ir 214 000 eiro.

Kā norāda "Ergo" Riska parakstīšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš, aktīvāk savu tehniku apdrošina mežistrādē, ceļu būvē un karjeros strādājošie, bet lauksaimnieki ir kūtrāki. "Ergo" aplēses liecina, ka aptuveni divas trešdaļas būvniecībā, mežistrādē, lauksaimniecības darbos izmantotās tehnikas nav apdrošināšanas.

"Fakts, ka tehnika tiek lietota bez apdrošināšanas, diemžēl Latvijā nereti tiek uztverts kā pašsaprotams, par attaisnojumu aizbildinoties ar tehnikas vecumu vai reto pielietojumu. Tajā pašā laikā neapdrošinātās tehnikas īpašniekam jārēķinās ar lieliem riskiem, ko var radīt tehnikas bojājums vai zādzība, kā arī negadījums, kurā tā var tikt iesaistīta," rezumēja Heniņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)