Banner 980x90

Pārvadātāji no SM un ATD pieprasa atklāti organizēt jauno iepirkumu

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA) ir neizpratnē par slepenību, kādā tiek gatavots iepirkums sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai Kurzemes un Latgales plānošanas reģionu teritorijās, aģentūru LETA informēja asociācijā.

Tas esot neizprotami arī tāpēc, ka konkurss tiek rīkots kā atklāta iepirkuma procedūra. "Diemžēl asociācijas iepriekšējās sarunas ar Satiksmes ministriju par to, ka nozares asociācija varēs iesaistīties ar priekšlikumiem un diskusijām par labākiem risinājumiem nozares turpmākā attīstībā, ir palikuši kārtējo reizi solījumu līmenī," uzskata pārvadātāji.

"Autotransporta direkcija" no LPPA gan esot prasījusi priekšlikumus, kurus asociācija arī nosūtījusi atbildīgajai institūcijai jūnija vidū. "Vairāk nekas nav noticis. Ne kādi komentāri, ne kādas diskusijas. Tā vietā ir slepenībā sagatavota iepirkumu konkursu procedūras dokumentācija, kuru ir paredzēts izskatīt šodien, Sabiedriskās transporta padomes sēdes slēgtajā daļā," uzsver asociācijā.

LPPA neesot saprotams šis slepenības plīvurs, kas Latvijā "jau kļuvis teju par ikdienu". Neviens sabiedrībai būtisks jautājums vairs netiekot risināts atklāti, tādējādi novēršot jebkuras šaubas par procedūru caurskatāmību un atbilstību sabiedrības interesēm.

Asociācija, zinot iepriekšējā "Autotransporta direkcijas" rīkotā konkursa "Centrs 1" iepirkuma dokumentāciju, esot nopietnas bažas par jaunā konkursa sagatavoto dokumentāciju. "Bažas tāpēc, ka "Centra 1" iepirkums pilnībā neatbilda ne sabiedrības interesēm, ne nozares ilgtspējai," uzsver asociācijā. Līdz ar to LPPA pieprasa no atbildīgajām institūcijām procesu caurskatāmību, jo neesot pieņemams, ka sabiedrība, kura faktiski apmaksā sabiedriskā transporta pakalpojumus, tiekot nolikta kārtējo reizi faktu priekšā.

2014.gada rudenī Eiropas Savienības Vēstnesī esot publicēts iepirkums sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai Kurzemes un Latgales plānošanas reģionu teritorijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)