Banner 980x90

Mūsdienu mākslas galerijā atklās Daigas Krūzes izstādi "Dārzā"

Daugavpils, 6.jūn., LETA. Nākamnedēļ, 15.jūnijā, plkst.18 Līvānos, Mūsdienu mākslas galerijā notiks gleznotājas Daigas Krūzes personālizstādes "Dārzā" atklāšana un tikšanās ar mākslinieci, aģentūru LETA informēja biedrības "Galerija" valdes locekle Lāsma Vindule.

Izstādei Mūsdienu mākslas galerijā tapuši lielformāta darbi, ko vieno sajūtu tēma "Dārzā". "Es ieklāju vienu laukumu, otru, uzirdinu virsmu ar ogli, tad eju tālāk. Kad gleznoju, rodas notikums no notikuma. Sajūta ir tāda, it kā es būtu dārzā, kur vienā brīdī eju ar basām kājām pa zāli, klausos meža strazdu, tad nedaudz aizeju paravēt, tad palasīt tējas, skatos kā kaķi draiskojas," par gleznu tapšanas noskaņu stāsta Krūze.

Izstāde "Dārzā" Mūsdienu mākslas galerijā būs apskatāma līdz 14.jūlijam. Tās tapšanu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Krūze ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura un maģistra grādu mākslās. Viņas darbi tiek regulāri izstādīti personālizstādēs un iekļauti grupu skatēs kā Latvijā tā ārvalstīs. Krūze vairākkārt ir bijusi nominēta Purvīša balvai. Viņas gleznas atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un vairāku privātpersonu kolekcijās, kā arī privātpersonu īpašumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)