Banner 980x90

Līvānu pašvaldība: Lai veicinātu reemigrāciju, jārisina aizbraukšanas cēloņi

Daugavpils, 24.maijs, LETA. Lai veicinātu reemigrācijas procesu uz Latviju, ir jārisina aizbraukšanas cēloņi, šādu pārliecību aģentūrai LETA pauda Līvānu novada pašvaldībā.

Lai diskutētu par reemigrācijas iespējām Līvānu novada pašvaldībā, Latgales plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins un reemigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska tikās ar Līvānu novada domes vadību un atbildīgajiem pašvaldības darbiniekiem.

"Līvānu novads atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā, šo prioritāti var izmantot ne tikai iekšējie reemigranti, bet arī tie, kas aizbraukuši meklēt labāku dzīvi ārpus Latvijas," tā par reemigrantu iespējām novadā uzskata Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Pēdējos gados Līvānu novadā ir attīstījusies ražotnes nozare, uzņēmēji nodrošina darba vietas ne tikai līvāniešiem, bet arī piesaista darbiniekus no citiem novadiem, kā arī Rēzeknes un Daugavpils. Savukārt sakārtotā infrastruktūra piesaista iedzīvotājus iegādāties mājokli tieši Līvānu novadā, uzskata pašvaldības vadītājs.

Pašvaldībā ir pieejamas vietas pirmsskolas izglītības iestādēs. Lauku bērniem tiek nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports nokļūšanai uz skolu. Turklāt izglītības iespējas ir ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Līvānu novada vakara (maiņu) vidusskolā ir iespēja neklātienē/ attālināti apgūt vispārējo pamatizglītības un vidējo izglītību ikvienam, neatkarīgi no vecuma, izglītības zināšanu līmeņa, nodarbošanās un dzīves vietas, pašvaldības veikumu slavēja Vaivods. Kā norādīja Līvānu novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Ilga Peiseniece, reemigranti šo iespēju aktīvi izmanto, lai iegūtu vidējo izglītību.

Līvānu novada dome kopā ar vietējiem uzņēmējiem piešķir stipendijas Līvānu novada jauniešu studijām augstskolās konkursa kārtībā. Tāpat tiek atbalstīta pedagogu kvalifikācijas celšana.

Taču, lai reemigrācijas process noritētu veiksmīgi, sākotnēji ir jāatrisina tautiešu aizbraukšanas cēloņi, tai skaitā nepārdomātā nodokļu politika un zemais atalgojums, paziņoja Līvānu novada domes pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)