Banner 980x90

Līvānos notiks XII Jēkaba Graubiņa jauno pianistu konkurss

Daugavpils, 10.apr., LETA. Sestdien, 14.aprīlī, plkst.11 Līvānos, Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolā sāksies XII Jēkaba Graubiņa Jauno pianistu konkurss, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Šogad dalībai konkursā pieteikušies 40 audzēkņi no 24 Latvijas mūzikas skolām un vidusskolām no Alūksnes, Amatas novada, Ādažiem, Balviem, Birzgales, Dagdas, Daugavpils, Gulbenes, Ilūkstes, Jēkabpils, Jūrmalas, Kārsavas, Kalētiem, Lielvārdes novada, Līvāniem, Madonas, Preiļiem, Rīgas, Tukuma un Valmieras.

Konkursa dalībnieki uzstāsies četrās vecuma grupās, izpildot divus līdz trīs skaņdarbus atkarībā no vecuma. Viens no obligātajiem skaņdarbiem būs viena no Graubiņa tautas dziesmu apdarēm, otrs - brīvas izvēles skaņdarbs. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēs pieredzējusi, profesionāla žūrijas komisija.

Konkurss tiek rīkots katru gadu ar mērķi atklāt un atbalstīt jaunos pianistus, pilnveidot uzstāšanās prasmi un pieredzi, kā arī popularizēt novadnieka, komponista Graubiņa mūziku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)