Banner 980x90

Līvāniete Solveiga Ozola-Ozoliņa sasniedz personīgo rekordu un izcīna sudraba godalgu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Līvānu novadu Latvijas IV olimpiādē pārstāvēja četrpadsmit sportisti- vienpadsmit vieglatlēti un četri pludmales volejbolisti, pilsētas informācijas portālu Livani24.lv informē JIC "Kvartāls" vadītāja vietniece Mārīte Vilcāne.

5000m soļošanā uz starta stājās Solveiga Ozola-Ozoliņa un sasniedzot personīgo rekordu 24:38,57 izcīnīja sudraba godalgu. Solveiga piekāpās RIO Olimpisko dalībniecei soļošanā Agnesei Pastarei. Šī diena Līvānu novada sporta vēsturē ir ierakstīta ar zelta burtiem. Līdz šim augtākā vieta aizvadītajās Olimpiādēs bija ceturtā vieta 4x400m skrējienā sievietēm.

Vadims Martinos 400 m/b distanci veica 1:06,17 un ierindojās divpadsmitajā vietā. Tad uz kvalifikācijas sacensībām lodes grūšanā devās Jānis Māsāns. Lode tālākajā raidījumā lidoja 12,49 m tālu – piecpadsmitā vieta. 5000 m finālskrējienā startēja Valērijs Šakelis, noskrienot distanci 16:11,22 (personīgais rekords), ierindojās sešpadsmitajā vietā.

3000 m distancē startēja Kitija Valtere, Simona Alise Salmiņa un Renāte Kārkle. Kitija iespēja piekto rezultātu 10:45,94, Simona astoto rezultātu- 11:17,85, Renāte- divpadsmito- 11:50,88.  Oļegs Hveckovičs tāllēkšanā ar rezultātu 5,78 nekvalificējās finālsacensībām un izcīnīja 29.vietu. Pludmales volejbolā Raitis Šarkovskis un Rihards Vilcāns uzsāka kvalifikācijas sacensības, kurās sacensību reglaments bija vienmīnus sistēma. Līvānu komanda spēkojās ar Garkalnes volejbolistiem un spraigā cīņā trīs setos piedzīvoja sakāvi. Līdz ar to no tālākās cīņas izstājās. 

Andrejs Bondarevs 1500 m skrējienā un ar rezultātu 4:25,70 ierindojās 26.vietā. Ginta Valtere 10000 m veica personīgā rekorda ātrumā 40:51,29 un izcīnīja devīto vietu.

Pludmales volejbolistes Elza Smilškalne un Ieva Petrova pēc reitinga ierindojās desmitajā vietā un nevajadzēja piedalīties kvalifikācijas sacensībās. Pirmo spēli līvānietes uzvarēja ar rezultātu 2:0, otrajā spēlē tikās ar Daugavpils komandas biedrenēm un sīvā cīņā ar rezultātu 2:1 piekāpās. Mūsu duets izcīnīja tiesības startēt astotdaļfinālā, kur pirmajā spēlē pretī stājās Jelgavas duets Inese Jursone un Lana Sokorina, kuras pēc reitinga atrodas otrajā vietā. Pieredze un meistarība bija noteicošais komponents uzvarā. Elza un Ieva iekļuva labāko komandu sešpadsmitniekā.

Oļegs Hveckovičs augstlēkšanā veica sākuma augstumu 170 cm un ierindojās 20.vietā. 3000 m kavēkļu skrējienā startēja Kitija Valtere un Simona Alise Salmiņa. Simona finišu sasniedza kā ceturtā ar personīgo rezultātu 12:07,19, bet Kitija ar rezultātu 12:23,46 ierindojās piektajā vietā. Pēdas trauma Kitijai neļāva izcīnīt vietu uz goda pjedestāla.

Ar izcīnīto vienu sudraba medaļu Līvānu novads ieņem četrdesmito vietu komandu neoficiālajā vērtējumā no deviņdesmit četrām komandām. Medaļas izcīnīja piecdesmit piecas komandas. 

Publicitātes fotoPublicitātes foto

No piektdienas, 1.jūlija, līdz svētdienai, 3.jūlijam, Valmierā 2016.gada Sporta galvaspilsētā norisinājās Latvijas IV Olimpiāde, kurā kopumā piedalījās 4724 dalībnieki, pārstāvot 94 pašvaldības. No tiem 3729 ir sportisti, bet 995 ir treneri, apkalpojošais personāls, komandu vadība.

Latvijas IV Olimpiādes programmā bija iekļauti 26 Olimpiskie sporta veidi, no tiem Valmierā notika badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms, neolimpiskais sporta veids – orientēšanās – un paraugdemonstrējumi šahā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)