Banner 980x90

Latgalē notiks Latvijas kultūru festivāls "Pynu, pynu sītu"      

Kristaps Rasims / Foto: Ieva Čīka/ LETA
Kristaps Rasims / Foto: Ieva Čīka/ LETA
No piektdienas, 1.jūlija, līdz svētdienai, 3.jūlijam, Daugavpilī un visā Latgales reģionā, pēc LR Kultūras ministrijas Mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvju konsultatīvās komitejas iniciatīvas, norisināsies Latvijas pirmais kultūru festivāls "Pynu, pynu sītu" (Pinu, pinu sietu), pilsētas informāciju portālu tīklu Pilseta24.lv informē festivāla koordinatore Inese Zuģicka.

Festivālu organizē biedrība "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs", sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldi, Latvijas Nacionālo kultūras centru un Eiropas Minoritāšu centru (Vācija).

Latvisko kultūrtelpu dažādos gadsimtos ir ietekmējušas un papildinājušas arī citu tautu kultūras, sniedzot savu pienesumu. Unikālā kultūrtelpa sekmē nacionālās identitātes nostiprināšanu, globalizācijas apstākļos uztur un stiprina piederības sajūtu Latvijai.

Latvijas kultūru festivāls, gatavojoties Latvijas simtgadei, reprezentē mazākumtautību kultūras daudzveidību un pienesumu Latvijas kultūrtelpai un veicina kopīgo vērtību (brīvība, tiesiskums, solidaritāte) apzināšanos.

Festivālā piedalīsies 1400 dalībnieki no 92 (no tiem 52 mazākumtautību) tradicionālās kultūras mākslinieciskajiem kolektīviem, kuri kopj un popularizē savas tautas kultūras tradīcijas.

Festivāla laikā kopā notiks teju 60 pasākumi. No piektdienas, 1.jūlija, līdz sestdienai, 2.jūlijam, Daugavpils iedzīvotāji un viesi pilsētas dažādās vietās varēs baudīt vairāk nekā 15 koncertus, vērot festivāla dalībnieku gājienu Rīgas ielā, sekot līdzi un piedalīties vairāk nekā 9 meistarklašu norisē, ciemoties amatnieku teltīs, baudīt muzikālā tramvaja koncertus. Festivāla ietvaros notiks arī Latvijas jauniešu forums, starptautiskais NVO seminārs un citas aktivitātes.

Savukārt svētdien, 3.jūlijā, kolektīvi koncertēs visā Latgales reģionā (Preiļos, Riebiņos, Viļānos, Maltā, Malnavā, Andrupenē, Līvānos, Ludzā, Strūžānos, Nagļos, Gaigalavā, Dricēnos u.c.) un vakarā Kārsavā pulcēsies noslēguma koncertā, kuru vadīs aktieris Kristaps Rasims.

Festivāla direktors Oskars Zuģickis norāda, ka "tā mērķis ir popularizēt, attīstīt un pilnveidot Latvijā dzīvojošo mazākumtautību tradicionālās kultūras mantojumu, mudināt mazākumtautību iedzīvotājus izprast savas kultūras nozīmi Latvijas kultūrvidē, kā arī aktivizēt sabiedrības līdzdalību nemateriālās kultūras mantojuma (t.sk. mazākumtautību) izzināšanā, praktizēšanā un tālāknodošanā".

Festivāla organizēšanu finansē LR Kultūras ministrija, Vācijas Federālā Ārlietu ministrija un atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)