Banner 980x90

Krievijas amatpersona kritizē Latviju par garīdznieka neielaišanu valstī

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) ir nosodījusi Latvijas rīcību, neļaujot iebraukt valstī Krievijas Pareizticīgo baznīcas diakonam Andrejam Kurajevam.

Kurajevs esot posies uz Latviju piedalīties diskusijā par cilvēku garīgumu "Parunāsim par dvēseli" "Mihaila Zadornova bibliotēkā".

Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova trešdien preses brīfingā situāciju novērtējusi kā Latvijas varasiestāžu kārtējo nedraudzīgo soli un specdienestu visatļautības demonstrējumu. Pēc viņas vārdiem, Latvijas puse pārkāpjot visas saprāta robežas, sankcijas vēršot arī pret reliģiskajiem darbiniekiem.

"Mēs uzskatām, ka šis kārtējais rusofobiskais žests ir pretrunā ar Rīgas oficiālajiem paziņojumiem par vēlmi uzlabot divpusējo attiecību fonu," izteicās amatpersona, "protams, tas neatbilst vispār nekādām šīs valsts starptautiskajām saistībām vārda brīvības jomā."

"Ideoloģiskajā jomā Latvijas darbības ļoti atgādina PSRS. Un tad man ir jautājums - kāpēc jūs izstājāties no PSRS, ja tagad pie sevis atjaunojat visu to pašu, no kā savulaik bēgāt?" izteikusies Zaharova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)