Banner 980x90

Kredītu apvienošana – ērti un izdevīgi

Ja salīdzinoši īsā laika posmā esi noformējis vairākus kredītus, kas var būt, piemēram, patēriņa kredīts auto remontam, hipotekārais kredīts u.c., to apmaksa, visticamāk, prasa lielu daļu Tavu ikmēneša ienākumu. Šo situāciju viegli iespējams risināt, izmantojot pārkreditācijas jeb kredītu apvienošanas iespēju funkciju. Kā tas strādā un vai arī Tev ir iespējams tādu noformēt?
Pārkreditēšana jeb kredītu apvienošana ne tikai ļaus Tev sakārtot savas finanses un ērtāk pārvaldīt kredītu atmaksu, tā ļaus arī ietaupīt ievērojamu daļu naudas, kuru katru mēnesi atliec kredītu segšanai. Tas nav nekāds pārsteigums, ka mūsdienās katram trešajam maksātspējīgam Latvijas iedzīvotājam ir parādsaistības vairākās bankās un citās kredītdevēju iestādēs. Cilvēki, rūpējoties par savu labklājību, nodrošina sevi un ģimeni ar jaunu auto, ērtu dzīvesvietu un pat atpūtas iespējām. Jebkura aizņēmēja dzīvē pienāk brīdis, kad kredītus jāsāk atmaksāt un nereti šādā brīdī noder pārkreditācija, kas ļaus neapjukt savā virtuālajā maciņā un sakārtot maksājumus iespējami pārredzamā veidā, ļaujot ietaupīt naudu, kas noderēs kādam citam  nākotnes pirkumam. 
 
Kas ir kredītu apvienošana un kam tā pienākas?
Pārkreditēšana jeb kredītu apvienošana sniedz iespēju apvienot visus esošos kredītus vienā, lai cilvēkam, kurš ir aizņēmies naudu dažādās kredītdevēju iestādēs, būtu iespēja apvienot tos vienā ikmēneša maksājumā. Kredītu apvienošana pieejama ar zemām procentu likmēm un ir daudz izdevīgāks risinājums, kā esošo kredītu termiņu pagarināšana.
 
Kredītu apvienošana pieejama arī:
Bezmaksas aizdevumiem  – nelielas summas uz īsu atdošanas termiņu parasti piedāvā ātro kredītdevēju iestādes, kuras pirmo aizņēmumu izsniedz bez maksas. Banku sekora aizdevēji, kā arī visi nākamie nebanku kredītu aizdevēji šo pakalpojumu sniedz ar komisijas maksu un piemērotu procentu likmi. Ja viens no kredītiem, kas ir jāatmaksā katru mēnesi, ir "bezmaksas", tas nenozīmē, ka pārkreditēšana neko nemaksās. Ja esi nolēmis apvienot kredītus, ir jārēķinās, ka procentu likme, salīdzinoši maza, bet  tomēr būs jāmaksā arī par šo kredītu.
 
Bez oficiālas darba vietas, bet ar stabiliem ikmēneša ienākumiem – kredītu apvienošana pieejama arī situācijā, ja naudas līdzekļus neiegūsti oficiālā darba vietā, taču ir citi pierādāmi un satbili ikmēneša ienākumi, kas ļauj segt paņemtos kredītus, piemēram, pensija, pabalsts vai īpašuma izīrēšana. Tomēr atceries, ka katru gadījumu pārkreditēšanas iestādes izskata individuāli un, ja aizņēmējam nav oficiālu ienākumu vispār, diemžēl kredītu apvienošana nebūs iespējama.
 
Bez ķīlas un galvojuma – ja vairāki kredīti kopumā sastāda lielu naudas summu, arī pārkreditēšanu bez ķīlas pret nekustamo īpašumu noformēt nebūs iespējams. Taču, izvērtējot maksātspēju, kredītu apvienošanu iespējams noformēt arī bez ķīlas vai galvojuma.
 
Ar sliktu kredītvēsturi – ja esi kavējis kredītmaksājumus citās bankās un tādējādi sev radījis sarežģītu finansiālo situāciju, turklāt nevēlies arvien bojāt savu tā jau bēdīgo kredītvēsturi, pārkreditēšana var būt labs risinājums arī Tev. Esi nonācis "parādnieku sarakstā" un nezini kā atdot? Vairākums banku un nebanku sektora aizvedēji neizsniegs vēl vienu kredītu cilvēkam ar sliktu kredītvēsturi, turklāt vairāki papildus kredīti neatrisinās situāciju. Viens lielāks aizņēmums pārkreditēšanas iestādē var atrisināt sasāpējušos problēmu, jo pieejams ar elastīgiem atmaksas termiņiem un zemākām procentu likmēm. Sedz paņemtos kredītus, kuriem jau sākta sodu procentu likmes atskaite un atmaksā apvienoto kredītu vēlāk.
 
Lai vai kā, atceries, ka, pirms ņem kredītu, izvērtē savas finansiālās spējas atmaksāt aizdevumu.  Ja esi nonācis situācijā, kurā ir jāaizņemas nauda, salīdzini iespējas portālā netcredit.lv, kur vienārši pārksatāmā talbulā veikts, piemēram, patēriņa kredītu salīdzinājums, ātro kredītu salīdzinājums un citi aizdevumu veidi. Netcredit.lv ir ērts veids, kā izvēlēties saviem līdzekļiem un iespējām atbilstošāko kredītdevēju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)