Banner 980x90

Jaunatklātajā RTA Līvānu filiālē dokumentus iesnieguši 39 topošie studenti

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
​Jaunatklātajā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Līvānu filiālē studiju programmā "Mašīnbūve" dokumentus iesnieguši 39 topošie studenti, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Kā pastāstīja RTA Līvānu filiāles vadītāja Ilze Vanaga, studijām pieteikušies dažāda vecuma cilvēki. Lielākā daļa no viņiem jau strādā, dažiem ir iepriekš iegūta augstākā izglītība. Nav daudz tādu, kuri tikko pabeiguši vidusskolu. Vairums potenciālo studentu ir no Līvānu novada, bet interesi izrādījuši arī blakus novadu cilvēki, piemēram no Jēkabpils. Četras pretendentes ir sieviešu dzimuma pārstāves.

"Iepriecina fakts, ka reflektantu izglītību apliecinošie dokumenti - sekmju izraksti, eksāmenu sertifikāti - uzrāda ļoti labas sekmes, kā arī tas, ka topošie studenti ir ieinteresēti un motivēti, jau apdomājuši savu izvēli," uzsver Vanaga.

Tuvākajā laikā ar topošajiem studentiem tiks slēgti līgumi, bet mācības RTA Līvānu filiālē sāksies septembra beigās.

Mācības norisināsies Līvānu novada Vakara (maiņu) vidusskolas telpās piektdienās un sestdienās, bet praktiskās nodarbības jeb laboratorijas darbi tiks organizēti RTA laboratorijās Rēzeknē. Savukārt studiju prakses notiks trijos Līvānu novada uzņēmumos - SIA "LīvMet", SIA "Light Guide Optics International" (Z-Light) un SIA "CeramOptec".

RTA Līvānu filiāle ir izveidota pēc Līvānu novada pašvaldības un vietējo uzņēmēju iniciatīvas, apzinot konkrētu profesiju speciālistu trūkumu reģionā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)