Banner 980x90

Līvānu novada skolēni apgūst digitālo rīku izmantošanu mācībās

Līvānu novada Jaunsilavas pamatskolas 6. klases un Rožupes pamatskolas 8. un 9. klases skolēni pirmdien ieguva jaunas zināšanas, kā mācību nodarbības padarīt interesantākas ar mobilo lietotņu un internetā atrodamo rīku palīdzību, piedaloties Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm veidotāju rīkotajās nodarbībās.

Drošāka interneta mēneša ietvaros Amigo komanda viesojas Latvijas skolās, stāstot bērniem par atbildīgu interneta lietošanu un iepazīstinot ar interesantām, izglītojošām mobilajām lietotnēm. Katra klase 40 minūtes garā nodarbībā, izmantojot specializētas mobilās lietotnes un interneta rīkus, noorganizēja improvizētu pasākumu. Liekot lietā viedierīces, skolēni vienojās par pasākuma tēmu, izlietojamās naudas apjomu, norises datumu, izveidoja ielūgumus un ielūdza dalībniekus, kā arī atskaitījās par paveikto. Katra uzdevuma paveikšana tika novērtēta ar atzīmi, tādējādi dodot iespēju noskaidrot, kuru klašu audzēkņiem veicies vislabāk.

"Skolēniem mācības ļoti patika un bija vērtīga viela pārdomām. Viņi ir aktīvi sociālo tīklu lietotāji, bet ar mācībās izmantojamām, lietderīgām mobilajām lietotnēm daudzi nekad nebija saskārušies. Bērni priecājās, ka sava darba rezultātus nekavējoties varēja redzēt projektora uzspīdinātus uz sienas, un daži teica, ka gribētu šādā veidā rakstīt kontroldarbus un vispār mācību procesā vairāk izmantot tehnoloģijas. Piemēram, Jaunsilavas pamatskolas sestklasnieki bija tā aizrāvušies grupu darbā, ka viņiem vairs nebija svarīgi, vai komandā blakus ir labākie draugi. Bērni strādāja ar degsmi acīs, bija koncentrējušies uz rezultātu un acīmredzami motivēti," stāsta Jaunsilavas un Rožupes pamatskolu sociālā pedagoģe un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstnese Liene Kapača.

Viņa piebilst, ka daudzas nodarbībās redzētās lietotnes atvieglo bērnu ikdienas darbu un palīdz īpaši noslogotajiem audzēkņiem taupīt dārgo laiku. Vēl liels nodarbību pluss bija tas, ka pusaudži mācījās atbildību uzņemties paši, nevis visu atstāt skolotāja ziņā. Nodarbības sākās ar L.Kapačas vadītu diskusiju par privātumu un atbildību reālajā un virtuālajā vidē. Pēc tam padomus, kā būt atbildīgiem un drošiem sociālo portālu lietotājiem deva arī Līvānu novada domes vecākais datortīkla administrators Staņislavs Vitvickis. Pēc nodarbības viņi diskutēja, kurās stundās un kuram skolotājam varētu ieteikt izmantot lietotnes, ko piedāvāja Amigo komanda. Starpbrīžos bērni apmeklēja tehnoloģiju stūrīti, kurā varēja izmēģināt noderīgas mobilās lietotnes un "paviesoties" virtuālajā realitātē ar specializētu briļļu palīdzību. Par ceļojumiem virtuālajā pasaulē viņi bijuši stāvā sajūsmā, saka L.Kapača.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)