Banner 980x90

VARAM aktivitātēm no valsts budžeta šogad atvēlēs 128,1 miljonu eiro

Rīga, 15.marts, LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) no valsts budžeta šogad tiks atvēlēti 128,1 miljons eiro, no tiem teju 90 miljoni paredzēti digitalizācijas procesu uzlabošanai, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Līdzekļi prioritāri tiks sadalīti četros virzienos, viens no kuriem ir Administratīvi teritoriālās reformas pabeigšana. Šogad šim mērķim plānoti 500 000 eiro.

Tāpat ministrija apņēmusies ieviest pastāvīgu remigrācijas programmu, lai turpinātu palīdzēt ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem atgriezties Latvijā. 2019.gadā programmas ieviešanai paredzamie izdevumi ir 504 389 eiro.

Vēl līdzekļi tiks tērēti modernas aprites ekonomikas iedzīvināšanai, lai nodrošinātu tautsaimniecības attīstību konkurētspējīgā, iekļaujošā un ilgtspējīgā veidā, maksimāli efektīvi izmantojot dabas resursus, veicinot radītā atkritumu apjoma samazināšanu un novēršanu, kā arī atkritumu pārstrādi un reģenerāciju. Tāpat plānots ierobežot piesārņojuma nonākšanu vidē - ūdenī un gaisā. Šim mērķim plānots atvēlēt 39,2 miljonus eiro.

Līdzekļi paredzēti arī Valsts un pašvaldību pārvaldes procesu modernizācijai un tālākai digitalizācijai, piemēram, turpinot attīstīt publisko pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem atbilstoši vienas pieturas aģentūras principam gan klātienē, gan digitāli. Tāpat plānots izstrādāt centralizētas publiskās pārvaldes koplietošanas platformas un risinājumus jaunu e-pakalpojumu izveidei. Kopumā digitalizācijas procesu uzlabošanai plānots tērēt 87,9 miljonus eiro.

VARAM norāda, ka ar sīkāku informāciju par līdzekļu izlietojumu varēs iepazīties pēc valsts budžeta apstiprināšanas Saeimā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)