Banner 980x90

Vaivods: 11 vietas domē augstākais rezultāts, kāds jebkad sasniegts

Līvānu novadā sestdien, 1.jūnijā, visā Latvijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās, pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotajiem provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem ar 69,33% vēlētāju atbalstu uzvarējusi Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). 11 vietas domē, tas ir augstākais rezultāts, kāds ir sasniegts, pilsētas informācijas portālu Livani24.lv informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods pēc provizorisko vēlēšanu rezultātu paziņošanas atzina, ka 11 vietas domē ir augstākais rezultāts, kāds jebkad sasniegts.

"Atskatoties uz četros gados padarīto, man bija sajūta, ka vēlētāji mūs atbalstīs ar savu balsojumu, tomēr uz šādu vēlēšanu rezultātu nebijām atļāvušies pat cerēt. Tā ir ļoti liela vēlētāju uzticība, kas no vienas puses dod milzīgu prieku, bet no otras puses uzliek atbildību – kā nepievilt cilvēku cerības, kas mums uzticējušies. Domāju, ka mums nebūs viegli attaisnot vēlētāju uzticību, jo priekšā ir nopietni izaicinājumi novada attīstībā. Vēlos no sirds pateikties vēlētājiem par atbalstu un aktivitāti vēlēšanās,"sacīja Vaivods.

Līvānu novadā darbojās 8 vēlēšanu iecirkņi: 3 pilsētā un pa vienam katrā no pieciem novada pagastiem. Iecirkņos strādāja 56 vēlēšanu komisiju locekļi.

Visaktīvākie balsotāji bija rīta pusē līdz plkst.12.00. Ar īpašu aktivitāti šogad izcēlās Rožupes pagasts, kur bija visaktīvākie balsotāji.

Kā informēja Līvānu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inta Raubiška, visos iecirkņos nepārtraukti kā novērotāji atradās arī četru politisko partiju oficiālie novērotāji. Politiskās partijas šogad bija īpaši centušās, lai Līvānu novada iecirkņos būtu nodrošināts nepārtraukts novērotāju darbs, kas nodrošināja lielāku vēlēšanu procesa uzraudzību.

Nopietni starpgadījumi vēlēšanu laikā nav konstatēti. Daži jaunievedumi vēlēšanu procesā daļai vēlētāju tomēr nebija pa prātam. Piemēram, atsevišķi iedzīvotāji pauduši neizpratni, kāpēc nobalsot var tikai vienā noteiktā iecirknī nevis jebkurā no Līvānu novada vēlēšanu iecirkņiem. Bijuši gadījumi, kad vienas ģimenes locekļiem katram bija jābalso citā vēlēšanu iecirknī.

Tāpat iedzīvotāji nebija izpratuši, ko nozīmē identifikācijas karšu jēdziens (nobalsot varēja, uzrādot pasi vai identifikācijas karti). Daži vēlētāji gribēja nobalsot, uzrādot represētā vai pensionāra apliecību, kā arī autovadītāja tiesības, kas apliecina personas identitāti, tomēr šādu iespēju likums neparedz.

Saskaņā ar likumu ne ātrāk kā 10 dienas pēc vēlēšanām un ne vēlāk kā 20 dienas pēc vēlēšanām novadu vēlēšanu komisijām ir jāsasauc pirmā novada jaunievēlētās domes sēde, kuras laikā atklātā balsojumā jāievēl novada domes priekšsēdētājs.

Līvānu novada domē ievēlēti:

* 11 deputāti no ZZS - Andris Vaivods (5099 balsis), Pēteris Romanovskis (3663 balsis), Ināra Kalvāne (3653 balsis), Ļevs Troškovs (3569 balsis), Jānis Magdaļenoks (3466 balsis), Māris Grigalis (3372 balsis), Aija Usāne (3358 balsis), Mārīte Vilcāne (3331 balsis), Aivars Smelcers (3305 balsis), Valdis Anspaks (3276 balsis), Gunta Ozoliņa (3248 balsis);

* 2 deputāti no Saskaņas centra – Anatolijs Sproge (832 balsis), Juris Kirillovs (748 balsis);

* 1 deputāts no Vienotības – Normunds Brukmanis (493 balsis);

* 1 deputāts no Reformu Partijas – Normunds Liepnieks (407 balsis).

Pilsētas informācijas portāls Livani24.lv jau vēstīja, ka Līvānu novada vēlēšanās piedalījās 4710 vēlētāji, kas ir 45.38% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)