Banner 980x90

Urbji – kā izvēlēties piemērotāko?

Foto: Xnet.lv
Foto: Xnet.lv
Urbji ir ļoti universāli darbarīki, kas palīdz dažādos mājas darbos – sākot ar skrūves pievilkšanu un beidzot ar liela izmēra caurumu urbšanu armatūrā. Taču jāņem vērā – dažādām situācijām nepieciešami dažādi urbji. Sīkāk par galvenajām urbju īpašībām uzzināsi šajā rakstā.

Triecienurbjmašīnas, urbjmašīnas-skrūvgrieži, akumulatora urbjmašīnas – kādas ir to galvenās atšķirības?
Urbjmašīnas tiek iedalītas vairākas kategorijās, un šis iedalījums lielā mērā nosaka to, kam attiecīgā urbjmašīna paredzēta. 

Akumulatora urbjmašīnas
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv


Ja urbi regulāri nepieciešams pārnēsāt no vienas vietas uz citu vai grasies to izmantot vietā, kur elektrība nav pieejama, akumulatora urbji ir tieši tas, kas nepieciešams. Ar to palīdzību iespējams darboties jebkur, turklāt darba procesu neapgrūtinās vads. Taču jāņem vērā, ka akumulators pēc noteikta laika izlādēsies, tāpēc jāpievērš uzmanība tā ietilpībai un tipam. Vēl viena opcija – iegādāties vairākus akumulatorus, tādā veidā pie nepieciešamības tos nomainot.

Urbjmašīnas-skrūvgrieži
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv
Šīs ierīces ir piemērotas skrūvju skrūvēšanai, bet daži modeļi der arī salīdzinoši vienkāršu urbumu veikšanai (urbšanai kokā un citos salīdzinoši mīkstos materiālos). 

Triecienurbjmašīnas
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv
Atšķirībā no "parastās" urbjmašīnas, triecienurbjmašīna veic arī trieciena funkciju, ļaujot radīt caurumus arī cietākos materiālos, piemēram, ķieģeļu sienā, betonā un citur.

Perforatori
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv
Perforatori mājsaimniecības vajadzībām tiek izmantoti retāk, jo to galvenā funkcija ir nevis urbšana, bet gan trieciena radīšana, ar kura palīdzību veidot dažāda veida atveres, kanālus un dobumus īpaši cietos materiālos (akmenī, armatūrā u.c.). Lai perforators spētu izturēt salīdzinoši lielo slodzi, tas ir lielāks un smagāks par akumulatora un triecienurbjmašīnām.

Četri padomi urbjmašīnas iegādei
Esi sapratis, kāda tipa urbjamašīna ir Tev piemērota? Ar to vēl nepietiks – lai izvēlētos piemērotāko darbarīku, uzmanība jāpievērš vēl vairākiem aspektiem. Lai atvieglotu Tavu izvēli, esam sagatavojuši četrus padomus.

Izvēlies urbjmašīnu, kas spēj veikt nepieciešamā diametra urbumus
Katrai urbjmašīnai tās specifikācijā tiek norādīts, cik liela diametra urbumus ar to iespējams veikt. Ņem vērā, ka diametrs kokam, tēraudam un betonam ir atšķirīgs!

Pievērs uzmanību svaram
Lai gan varētu šķist, ka daži simti gramu neko neizsaka, tā nebūt nav. Protams, ja urbi paredzēts izmantot vien dažas reizes gadā, tā svaram nav būtiskas nozīmes, taču, ja ar urbi paredzēts strādāt ilgstoši, centies iegādāties pēc iespējas vieglāku ierīci. Urbji ar akumulatoru parasti sver vairāk nekā urbjmašīnas, kas tiek pieslēgtas elektrotīklam.

Iepazīsties ar atsauksmēm
Urbji ir izplatīts darbarīks, tādēļ pieejami dažādi to zīmoli un modeļi, un atšķirības to specifikācijā ir ļoti minimālas. Ja esi noskatījis kādu konkrētu modeli, noteikti centies atrast par to atsauksmes – tā dažkārt iespējams uzzināt par tādiem aspektiem, ko specifikācijā nav iespējams uzzināt, piemēram, roktura ērtumu vai ierīces darba mūžu.

Iegādājies urbi ar atbilstošu komplektāciju
Urbji nereti tiek komplektēti ar papildus aksesuāriem, piemēram, sāna rokturi, kas nodrošina labāku stabilitāti un kontroli. Daļai urbju iestrādāts arī darba zonas apgaismojums vai līmeņrādis, ļaujot ērtāk strādāt vietās, kur apgaismojums nav pietiekošs vai nepieciešama īpaša precizitāte. Savukārt, iegādājoties akumulatora urbjmašīnu, pievērs uzmanību tam, vai komplektā nāk lādētājs – reizēm tas jāiegādājas atsevišķi.

Urbji plašā klāstā pieejami interneta veikalā Xnet.lv. Šis internetveikals sadarbojas ar lielākajiem vairumtirgotājiem un oficiālajiem importētājiem, tādējādi piedāvājot kvalitatīvas preces par patīkamām cenām. Ienāc Xnet.lv un pārliecinies par to pats!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)