Banner 980x90

Ūdens līmenis Daugavā pie Līvāniem kāpis par 30 centimetriem

Daugavpils, 25.janv., LETA. Ūdens līmenis Daugavā pie Jersikas aizvadītajā diennaktī paaugstinājies par 30 centimetriem, sasniedzot 4,4 metru atzīmi, aģentūrai LETA pastāstīja Līvānu novada domes Darba aizsardzības speciālists Andris Kundziņš.

Neskatoties uz ūdens līmeņa kāpumu situācija Daugavā pie Līvāniem speciālists vērtēja kā pagaidām stabilu "9.janvārī ūdens līmenis Daugavā bija 5,8 metri, taču arī pie šāda līmeņa pilsētā praktiski nekas nebija applūdis," skaidroja Kundziņš.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies līdz 6,04 metru atzīmei, kas ir 62 centimetrus zem pirmdienas rītā reģistrētā maksimuma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Ūdens līmeņa pazemināšanās pēdējā diennaktī turpinājusies arī pie Zeļķu tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām. Nedēļas laikā ūdens līmenis šajā vietā atkāpies par nepilniem diviem metriem.

Arī pie Pļaviņām situācija mierīga. Ūdens līmenis cēlies Daugavā augšpus Jēkabpils, pie Jersikas tas divās dienās kāpis par pusmetru. Savukārt Daugavpils un Krāslavas novadā ūdens līmenis aizvien ir stabils un zems.

Ledus sastrēgums Daugavā, kas izraisījis augstu ūdens līmeni Jēkabpils pusē, pēdējās dienās bijis nekustīgs. Hidrologi šaubās, vai atkusnis šonedēļ būs pietiekami spēcīgs, lai to izkustinātu. Ledus sastrēguma izkustēšanās gadījumā būs liels risks, ka posmā Līvāni - Pļaviņas tiks sasniegts bīstami augsts ūdens līmenis un applūdīs plašākas teritorijas.

Kūstošā sniega un lietus dēļ jau sācis paaugstināties ūdens līmenis Kurzemes rietumu daļas upēs, un nedēļas nogalē tas paaugstināsies vairumā Latvijas upju. Vietām iespējama palieņu applūšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)