Banner 980x90

Sieviešu apavi – ko ņemt vērā, tos noglabājot nākamajai sezonai?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Brīdī, kad pavasaris vīd ap stūri, tā vien gribas nomainīt garderobi – izvēlēties košākas drēbes un sezonai piemērotus apavus. Tomēr – kā pareizi noglabāt ziemas zābakus un kurpes, kas joprojām uzkavējas priekšnamā? Turpini lasīt un noskaidro, ko ievērot, lai Tavi aukstās sezonas sieviešu apavi saglabātu labo izskatu un funkcionalitāti arī nākamajā ziemā!

5 triki, ko izmantot, lai sieviešu apavi saglabātu lielisku formu
Pareizi uzglabāti apavi sievietēm, vīriešiem vai bērniem, kalpo daudz ilgāk un izskatās daudz labāk nekā bēdu brāļi, kas visu "atpūtas sezonu" pavada pa roku galam iesviesti skapī. Neatkarīgi no tā, vai plāno apavus uzglabāt pāris nedēļu vai pāris mēnešu, rūpēm par tiem Tev noderēs šie 5 triki.

1. Glabāšanā liec tikai tīrus apavus
Apavi sievietēm bieži ir smalki un prasa īpašu kopšanu. Pirms novietošanas glabāšanā apavi jānotīra, piemēram, ar tīrīšanas putām – tās der lielākajai daļai sintētisko materiālu. Ādas apaviem izvēlies ādai piemērotus krēmus vai losjonus, savukārt tekstilmateriālu apaviem noderēs aerosoli ar impregnējošu iedarbību.

2. Aizved apavus pie "daktera"
Neatkarīgi no to dizaina sieviešu apavi diendienā veic svarīgu uzdevumu – rūpējas par tavu kāju komfortu. Taču slodze un apkārtējās vides ietekme (piemēram, sāls uz ielām) var tos sabojāt.

Pirms noglabāt apavus pārliecinies, vai tiem nav nepieciešams kurpnieka apciemojums. Varbūt jānomaina zole, papēdis vai jāpiestiprina notrūkuši dizaina elementi?

Foto: Pixabay.com/ Free-PhotosFoto: Pixabay.com/ Free-Photos


3. Izmanto papīru un audumu apavu piepildīšanai
Lai sieviešu apavi saglabātu formu, pirms noglabāšanas tos ieteicams piepildīt ar:
papīru – tam piemīt labas uzsūkšanas spējas. Papīrs palīdzēs saglabāt piemērotu mitruma līmeni un novērsīs apavu bojāšanos to nelietošanas laikā. Glabājot apavus ilgtermiņā, labāk izmantot skābi nesaturošu papīru nevis avīzes;
nebalinātu muslīna audumu – gadījumos, kad nepieciešams materiāls biezu zābaku vai stingru ādas apavu piepildīšanai. Tāpat kā papīrs, arī muslīns uzsūc mitrumu. Lai neizstieptu apavus, centies neizmantot pārāk daudz pildījuma, it īpaši kurpes purngalā. Ja vēlies pasargāt apavu sprādzes un dekoratīvās detaļas no skrāpējumiem, pirms ievietošanas kastēs ietin kurpes muslīna audumā.

Lai uzglabātu garos zābakus, izmanto skābi nesaturošu kartonu stulma atbalstam un muslīnu vai papīru pēdas daļai. Šis paņēmiens neļaus sakrokoties zābaku potītēm.

4. Izvēlies pareizu uzglabāšanas sistēmu
Piemērotākā apavu uzglabāšanas sistēma ir atkarīga no mājokļa platības. Taču tavi sieviešu apavi "priecāsies", ja:
• neuzglabāsi tos plastmasas maisiņos – citādi var mainīties to krāsa;
• novietosi tos atsevišķi, pa vienam pārim kastē – lai nesaburzītu;
• izvēlēsies kvalitatīvas kastes – apavus vari glabāt to oriģinālajās kastēs vai arī iegādāties speciālas kurpju kastes, kas aizsargās no putekļiem, saules un temperatūras svārstībām;
• pirms likšanas glabāšanā smalkas kurpes ietīsi audumā vai papīrā – papildu aizsardzībai.

5. Pievērs uzmanību gaisa temperatūrai
Apavi vienmēr jāuzglabā mērenā temperatūrā. Nenovieto kurpes, piemēram, bēniņos vai pagrabā. Ekstrēmas gaisa temperatūras un mitrums var padarīt apavu ādu trauslu, kā arī veicināt detaļu atlīmēšanos. 

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Košam pavasarim – jauni apavi
Pat pareizi uzglabājot apavus, pienāk brīdis, kad nākas no tiem šķirties. Ja šajā sezonā esi kvalitatīvu apavu meklējumos un vēlies iegādāties ko patiesi oriģinālu, Tev noderēs tiešsaistes iepirkšanās platforma www.andelemandele.lv.

Andelemandele tevi gaida gan ērti apavi brīvajam laikam, gan elegantas kurpes svētkiem, gan stilīgi apavi sievietēm, kuras orientējas jaunākajās modes tendencēs.. Turklāt vērienīgajā piedāvājumā atradīsi ne tikai saudzīgi lietotas, bet arī jaunas pērles no pasaulē atzītiem un iecienītiem zīmoliem – kā Adidas, Fila, Geox, Nike līdz Jimmy Choo, Gucci, Sergio Rossi u.c.

Ieskaties Andelemandele plašajā sortimentā un ļaujies pavasara vilinājumam – tavi skaistie sieviešu apavi tevi jau gaida!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)