Banner 980x90

Plūdu situācija Daugavā pie Līvāniem pagaidām stabila

Daugavpils, 24.janv., LETA. Plūdu situācija Daugavā pie Līvāniem pagaidām stabila, aģentūrai LETA pastāstīja Līvānu novada domes Darba aizsardzības speciālists Andris Kundziņš.

Ūdens līmenis Daugavā pie Jersikas aizvadītajā diennaktī cēlies par septiņiem centimetriem, bet pie Līvāniem nav būtiski mainījies un ir apmēram 3,6 metri, kas ir aptuveni divi metri zem kritiskās atzīmes.

Ūdens līmeņa celšanās nav novērota arī Līvānu apkaimē Daugavā ietekošajās upēs Dubnā un Ošā.

Ūdens līmenis Daugavā varētu celties, mainoties laika apstākļiem - iestājoties atkusnim un sākoties nokrišņiem. Kundziņš pauda cerību, ka meteorologu prognozētais atkusnis nebūs pārāk stiprs un ūdens līmenis Daugavā pie Līvāniem neradīs apdraudējumu iedzīvotājiem.

Janvāra pēdējās septiņās dienās Latviju šķērsos vairākas plašas nokrišņu zonas, brīžiem pamatīgi līs un snigs, gaidāms arī brāzmains vējš, prognozē "Global Forecast System".

Ceturtdien palaikam līs un, par spīti mēreni stiprajam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaidāma dūmaka, vietām - migla. Gaisa temperatūra būs plus 1, plus 6 grādi.

Piektdien pār Latviju stiepsies nokrišņu josla, kas vietām sagādās ilgstošu lietu, iespējams arī sniegs un atkala. Prognozes par to, kurus reģionus skars stiprākie nokrišņi, ir mainīgas. Gaisa temperatūra gaidāma no nulles Latgalē līdz plus 4 grādiem Kurzemē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)