Banner 980x90

Pētījums: Latvija alternatīvo finansējumu jomā ir starp vadošajām valstīm pasaulē

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvija alternatīvo finansējumu jomā ir starp lielākajām valstīm pasaulē, aģentūrai LETA pavēstīja finanšu pakalpojumu grupas "Twino" komunikācijas vadītāja Laura Krastiņa.

Viņa informēja, ka atbilstoši KPMG un Kembridžas universitātes "Global Alternative Finance Study" datiem, kas vakar prezentēti Eiropas nozīmīgākajā savstarpējo aizdevumu platformu konferencē "LendIt Europe" Londonā, Latvija, pēc 2015.gada datiem, alternatīvo finansējumu jomā ierindojusies starp TOP 12 valstīm līdzās ASV, Ķīnai, Austrālijai, Jaunzēlandei, Apvienotajai Karalistei, Nīderlandei, Somijai un citām. Salīdzinājums veikts, ņemot vērā savstarpējo aizdevumu platformās piesaistīto finansējumu uz vienu iedzīvotāju.

"Latvija sevi ir pārliecinoši atzīmējusi "fintech" un alternatīvā finansējuma pasaules kartē, taču attīstība jāturpina. Viens no svarīgiem soļiem ir institucionālo investoru piesaiste, kas būtu svarīgs apliecinājums jomas ilgtspējai," sacīja "Twino" investīciju platformas vadītājs Jevgeņijs Kazaņins.

Pēc viņa teiktā, ziņojums apliecina Latvijas spēju konkurēt šajā visai pasaulei jaunajā industrijā, jo īpaši ņemot vērā, ka 2016.gadā šīs jomas izaugsme Latvijā ir palielinājusies seškārtīgi. Lai saglabātu izaugsmes tempus un stiprinātu konkurētspēju, nozarei nepieciešams arī labvēlīgs regulējums, pie kura izstrādes darbu sākusi Finanšu ministrija.

Kompānijā atzīmēja, ka šogad astoņos mēnešos savstarpējo aizdevumu pakalpojumi fiziskajām personām caur divām Latvijas savstarpējo aizdevumu platformām - "Twino" un "Mintos" - sasniedza 90 miljonus eiro.

"Twino" savstarpējo aizdevumu platforma izveidota 2015.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)