Banner 980x90

Pašmāju basketbolisti gūst panākumus "Moscow Open" turnīrā

"Ghetto Family" ielu basketbolisti pirmdien atgriezās no Krievijas galvaspilsētā notikušā tradicionālā "Moscow Open" turnīra, kurā "Slam dunk" konkursā milzīgajā konkurencē pirmo vietu izcīnīja Kristaps Dārgais, bet ielu basketbola turnīrā Dārgais kopā ar Raimondu Elbakjanu, Artūru Kramiņu un Māri Ziediņu pirmo reizi iekļuva finālā, izšķirošajā mačā gan zaudējot Slovēnijas "Thorex".

Septīto reizi notikušā "Moscow Open" vērienīgumu un nozīmīgumu pasaules ielu basketbola turnīru pulkā apliecina vien tas, ka par čempioniem kļuvušie Slovēnijas ielu basketbolisti saņēma čeku par 16 000 ASV dolāriem, bet latviešu kvartets kļuva par 6000 ASV dolāriem bagātāki. "Slam Dunk" meistara karjeras lielāko balvu saņēma arī Dārgais, kuru "Moscow Open" organizatori par lielisko sniegumu atalgoja ar 3500 ASV dolāru.

Dārgais pārspēj labāko pasaules "dankeri" Dārlingtonu
Turnīra labākais "dankeris" tika noteikts pēc "Moscow Open" finālspēles. Cīņā devās priekšsacīkstes sekmīgi pārvarējušie četri dalībnieki. 9.jūlijā Rīgā notikušā "Sprite Slam dunk" labāko trio - Kristaps Dārgais, Džastins Dārlingtons ("Jus Fly", Kanāda) un Dmitrijs Krivenko ("Smoove", Ukraina) - konkurēja ar Krievijas pārstāvi Sergeju Nozdrinu. Milzīgajā konkurencē vēlme izpildīt maksimāli sarežģītus "dankus" pievīla pasaulē labāko "dankeri" Dārlingtonu un Nozdrinu, kuri savas ieceres neīstenoja, netiekot finālā. Izšķirošajā cīņā par "Slam dunk" karaļa titulu Dārgais pārspēja ukraini "Smoove", izcīnot nozīmīgāko panākumu karjerā.

"Ghetto Family" un Kristaps Dārgais šovasar jau guva nozīmīgus panākumus arī jūnija beigās Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā starptautiskajā strītbola kausa izcīņā, kur vairāku valstu komandu konkurencē tika izcīnīta pirmā vieta. Prāgas turnīrā Dārgais startēja kopā ar Kramiņu, Artūru Dušeli un Armandu Seņkānu. Savukārt "Slam Dunk" konkursa finālā Dārgais ieguva otro vietu.

"Ghetto Family" finālā piekāpjas slovēņiem
"Moscow Open" šogad startēja īpaši atlasītas desmit valstu 16 komandas. Lai arī Krieviju pārstāvēja sešas vienības, pēdējā brīdī Sanktpēterburgas "Ogņezaščita" rindās iesaistot arī 2012.gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieku Krievijas izlases sastāvā Antonu Ponkrašovu, tomēr turnīrā daudz vairāk savu basketbola tradīciju spēku apliecināja Balkānu skolas pārstāvji. "Ghetto Family" komanda šoreiz tika veidota pēc izlases principa, kopā ar Raimondu Elbakjanu uz Maskavu aicinot pašreiz "Ghetto Basket" labākā kvarteta "Mazais/SportosimVisi.lv" basketbolistus Kristapu Dārgo un Artūru Kramiņu, kā arī šīs vasaras ielu basketbola debitantu Māri Ziediņu, kurš pašmāju cīņās pārstāv "KSIL Baltic".

"Ghetto Family" piektdien grupu turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru ar 21:7 pār Ukrainas "Avantaž-Politeh", bet nākamajās divās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi no Serbijas "Olimp" (7:14) un Krievijas "Piramida" (17:18 papildlaikā).

Sestdien "Moscow Open" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Ghetto Family" ar 21:12 pārspēja 2012.gada čempionus Lietuvas "Hidras". Ceturtdaļfinālā latviešu agresīvā uzbrukuma spēle bija par iemeslu tam, lai Horvātijas "Statist Cedevita" divas minūtes pirms spēles beigām paliktu bez diviem spēlētājiem, kuri bija savākuši personisko piezīmju normu. "Ghetto Family" godam nopelnīto pārsvaru izmantoja pilnībā, uzvarot ar 21:11.

Pusfinālā "Ghetto Family" izdevās revanšēties Krievijas komandai "Piramida" par zaudējumu grupu turnīrā. Šoreiz latvieši bija pārāki ar 20:16. Otrajā pusfinālā - Balkānu derbijā - Slovēnijas "Thorex" ar 20:18 uzveica Serbijas "Basket 3x3 Novi Sad". Cīņā par čempionu titulu vispirms "Ghetto Family" izvirzījās vadībā, taču nesekmīgie uzbrukumi no tālmetienu līnijas neļāva nostiprināt pārsvaru. "Thorex" bija pārāks ar 17:11.

"Regulāra dalība "Ghetto Basket" turnīros palīdz ievērojami uzlabot savu meistarību, gūt pārliecību par saviem spēkiem, būt gataviem skarbām cīņām par katru bumbu. Tieši tas ir par pamatu mūsu sekmīgam startam Maskavā. Nešaubīgi, ka mums bija labas izredzes izcīnīt čempionu titulu, taču nedaudz pietrūka. Iespējams, vainojams arī fiziskais nogurums, jo bijām aizvadījuši par vienu spēli vairāk nekā slovēņi. Prieks par to, ka mūsu komandas sasniedz arvien labākus rezultātus Maskavā. Bronzas godalgas jau bija mūsu aktīvā, bet šoreiz vēl viens solis augšup," komentē "Ghetto Family" basketbolists Raimonds Elbakjans. "Lielākais prieks par to, ka augstā līmenī bija tiesāšana, jo vietējie tiesneši darbojās ļoti objektīvi. Tam apliecinājums Krievijas komandu palikšana ārpus laureātu trijnieka."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)