Banner 980x90

Pašaizsardzības skola "Metafora"

Džiu džitsu ir japāņu cīņas māksla, kas iekļauj sevī sitienus, metienus, spērienus, sāpju paņēmienus, satvērienus, žņaugšanas tehniku un darbu ar ieročiem. Džiu džitsu ir viens no efektīvākajiem pašaizsardzības veidiem, kas turklāt attīsta arī izturību, koordināciju un pārliecību par sevi.

Džiu džitsu

Džiu džitsu ir japāņu cīņas māksla, kas iekļauj sevī sitienus, metienus, spērienus, sāpju paņēmienus, satvērienus, žņaugšanas tehniku un darbu ar ieročiem. Džiu džitsu ir viens no efektīvākajiem pašaizsardzības veidiem, kas turklāt attīsta arī izturību, koordināciju un pārliecību par sevi.

Džiu džitsu burtiskā tulkojumā nozīmē "elastīgā māksla". Šajā cīņas mākslā uzsvars tiek liks uz elastības attīstīšanu un pretinieka uzbrukuma enerģijas izmantošanu savai aizsardzībai.

Džiu džitsu 12. gadsimtā radīja japāņu ārsts Akajama Sirobeji. Viņš noformulēja pamatideju – padoties, lai uzvarētu. Tas nenozīmē atzīt sakāvi, bet gan izmantot pretinieka spēku pret viņu pašu.

Mūsdienās džiu džitsu ir aptuveni 200 stilu. Tāpat kā visi austrumu rituāli, treniņš tiek uzsākts ar meditāciju. Lielākā daļa no cīņas paņēmieniem ir metieni. Džiu džitsu galvenais uzdevums – piespiest pretinieku zaudēt līdzsvaru un veikt metienu. Pretinieks jānogāž zemē 30 sekunžu laikā pēc tiesneša sākuma signāla. Šajā cīņā tiek vērtēta meistarība atvairīt uzbrukumu.

Lasiet vairāk: http://www.metafora.lv/dziu-dzitsu

Pašaizsardzības kursi

Pašaizsardzības kursi ir noderīgi, lai sabiedrībā justos pasargāti. Tomēr jāņem vērā – lai iemaņas, tehnika būtu patiešām nostabilizējušās un īsta apdraudējuma gadījumā varētu pieņemt situācijai atbilstošu lēmumu un rīkoties adekvāti – pašaizsardzības kursi būtu jāapmeklē regulāri un ilgstoši.

Pašaizsardzības kursi iemāca, kā novērst un izvairīties no konfliktsituācijām, kā izmantot sadzīves priekšmetus pašaizsardzībai, kā aizsargāt sevi, atrodoties uz zemes, kā aizsargāties pret vairākiem uzbrucējiem, kā aizsargāt blakus esošās personas.

Pašaizsardzības kursi paredzēti arī dažādu iemaņu un paņēmienu apguvei, piemēram, tās ir uzbrukuma un pretuzbrukuma iemaņas, paņēmieni aizsardzībai pret sitieniem ar rokām un kājām, metieniem, dažādiem satvērieniem, paņēmieni aizsardzībai pret bruņotiem draudiem vai uzbrukumiem ar nazi, citiem asiem priekšmetiem, nūjām vai citiem priekšmetiem, paņēmieni aizsardzībai pret draudiem ar šaujamieroci, kā arī īpašas metodes, kas paredzētas valsts un drošības spēku vajadzībām.

Lasiet vairāk: http://www.metafora.lv/dziu-dzitsu#pasaizsardzibas-kursi

Austrumu cīņas

Austrumu cīņas paredzētas gan iesācējiem, kas vēlas iemācīties pašaizsardzības paņēmienus, gan sportistiem ar zināmu pieredzi – sportiskās formas uzturēšanai un uzlabošanai.

Austrumu cīņas rietumu pasaulē guva lielu popularitāti 20. gadsimta 60. gados. To veicināja dažādi TV šovi un kung-fu filmas. 70. un 80. gados austrumu cīņas jau bija visur – cilvēki devās tās apgūt, lai līdzinātos iemīļotajiem kino varoņiem. Var teikt, ka austrumu cīņas kļuva par popkultūras daļu. Taču par masveida aizraušanos austrumu cīņas kļuva 90. gados – arī Latvijā.

Austrumu cīņas apkopo dažāda veida cīņas mākslas veidus, piemēram, pasaulē populārāko cīņas mākslu – karate –, kung-fu, džiu džitsu, džudo, tai či un citus.

Lasiet vairāk: http://www.metafora.lv/dziu-dzitsu

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)