Banner 980x90

Par latviešu valodas eksāmena domrakstu tematu izpaušanu aizdomās tur Rīgas skolas amatpersonu

Rīga, 14.dec., LETA. Valsts policija (VP) lūdz apsūdzēt kādas Rīgas vidusskolas amatpersonu par 12.klases latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu tematu izpaušanu, aģentūru LETA informēja VP.

Izmeklēšanā tika nopratināti vairāki desmiti personu, veiktas ekspertīzes, izņemti datu nesēji, mobilie telefoni un citi priekšmeti, kam ir nozīme kriminālprocesā.

Veicot nepieciešamās izmeklēšanas darbības, tika aizturēta iespējamā vainīgā sieviete, kura ir kādas Rīgas vidusskolas amatpersona. Sieviete tiek turēta aizdomās par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu.

Par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Kā ziņots, 16.maijā pirms centralizētā eksāmena latviešu valodā bija noplūduši tā trešās daļas jeb domraksta temati. Valsts izglītības satura centrā (VISC) norādīja, ka temati tikuši laikus mainīti pret rezerves variantiem, tādējādi netraucējot eksāmena norisi. Taču pēcpusdienā kļuva zināms, ka, iespējams, ne visi skolēni, neskatoties uz VISC norādījumiem, saņēmuši rezerves variantus. Vēlāk tapa zināms, ka esot noplūduši arī rezerves domraksta temati.

Saistībā ar notikuši Valsts policija sāka kriminālprocesu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)