Banner 980x90

Noskaidros LU un "Ghetto Games" stipendiju konkursa uzvarētāju

Ceturtdien, 18.jūlijā, plkst.19.00 Grīziņkalnā tiks rīkots Latvijas Universitātes (LU) un "Ghetto Games" stipendiju konkursa fināls, kurā par augstskolas stipendiju četru gadu garumā, pierādot savu erudīciju un sportošanas prasmi, cīnīsies desmit jaunieši.

Trešdien, 17.jūlijā noslēdzās interneta balsošana, kurā tika noskaidroti pēdējie trīs fināla dalībnieki. Sociālajā tīklā draugiem.lv rīkotajā balsošanā visvairāk balsu ieguva un iekļūšanu finālā sev nodrošināja Ronalds Grebis (ar 170 balsīm), Artūrs Portnovs (89 balsis) un Kristīne Kalniča (62 balsis). Kopā ar viņiem par augstskolas stipendiju ceturtdien cīnīsies arī konkursa atlases kārtu uzvarētāji - Ingus Rutulis, Ruslans Prošins, Kristaps Kokins, Kristiāns Ķiksis, Vitālijs Feščenko, Artūrs Fjodorovs un Jānis Pastars. Šie jaunieši ir futbola, florbola un basketbola spēlētāji, kā arī dejotāji un skeitparka sporta veidu pārstāvji, kas sevi līdz šim pierādījuši "Ghetto Games" rīkotajās sacensībās.

Konkursa finālā jauniešus vērtēs kompetenta žūrija, kuras rindās būs LU, kā arī ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" pārstāvji. Kandidātu atbildes un sportošanu vērtēs LU mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis, LU Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Madars Štramdieris, LU Sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks, "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans un "Ghetto Family" pārstāvošais mākslinieks Vladislavs Lakše.

Jau ziņots, konkursā par vienu LU stipendiju, kas segs mācību maksu bakalaura grāda un/vai profesionālās kvalifikācijas iegūšanai, šovasar pieteicās vairāk kā 60 jaunie sportisti. Par iespēju saņemt LU stipendiju "Ghetto Games" sportisti cīnās jau otro gadu. Pērn stipendiju ieguva basketbolisti Artis Lunts un Romāns Larionovs, futbolists Artūrs Aleksejevs un dejotājs Ruslans Ļevčenko.

Stipendiju konkursa uzvarētājs nesaņem priekšrocības LU uzņemšanas konkursā. Stipendijas saņēmējam līdz 15.jūlijam LU bija jāiesniedz dokumenti, kā arī jāiztur iestāšanās konkursu.

Par Latvijas Universitāti
Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Pašlaik visās 134 akreditētajās studiju programmās Latvijas Universitātē mācās vairāk nekā 16 000 studentu. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Par "Ghetto Games"
"Ghetto Games" piecu gadu laikā kļuvusi par nozīmīgāko jauniešu kustību valstī, jo, gadā rīkojot aptuveni 70 pasākumus, dažādās sportiskās aktivitātēs iesaistījusi ap 50 000 sekotāju. "Ghetto Games" mērķis ir palīdzēt jauniešiem pilnveidot sevi, sniedzot iespēju pozitīvā vidē sportot un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, attīstīt talantus un iesaistīties brīvprātīgajā darbā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)