Banner 980x90

LMAC aicina uz Agras Ritiņas gleznu izstādi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 12.maija līdz 11.jūnijam Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā skatāma Agras Ritiņas gleznu izstāde "Ciemos. Mājās".

Kā pilsētas informācijas portālu Livani24.lv informēja LMAC kultūras tūrisma organizatore Inita Paegle, ar Rēzeknes mākslinieces Agras Ritiņas darbiem Latgales mākslas un amatniecības centrs savus apmeklētājus ir iepazīstinājis vairakkārt gan personālizstādēs, gan arī grupu izstādēs.

Izstādes "Ciemos. Mājās" apmeklētājiem tiek dota iespēja apskatīt daļu no Agras Ritiņas gleznām, kas tapušas pēc dalības 3 mēnešu Brēmenes pilsētas projektā Vācijā - Art Grant of the City of Bremen. Mākslinieces laiks Brēmenē tika aizvadīts gleznojot, dibinot profesionālos sakarus, kontaktējoties ar cilvēkiem, kas dzīvoja apkārt, nejauši satiekot cilvēkus, notikumus, iespaidus. Projekta noslēgumā Brēmenē tika atklāta Agras izstāde un darbi šobrīd ir Vācijā. Bet, atbraucot mājās, Agra aizsāka gleznu sēriju par Brēmenes pilsētas un Latgales ainavas arhitektūru. Māksliniece par sajūtām izstādē ar saviem apmeklētājiem dalās sekojoši: "Būšana ciemos, kad tu esi viens pats, bez mājas rūpēm, palīdz koncentrēties uz lietām un sajūtām, kas ikdienā tiek noslāpētas, atklāj arī to, kas ir tevī, tavas ilgas un lai arī Brēmenē bija komforts, lieliski apstākļi dzīvošanai un strādāšanai, sirsnīga attieksme no ikviena, tomēr "velk uz tiem kārkliem pie mājas".

Agra Ritiņa ir absolvējusi Latvijas Mākslas Akadēmiju un jau desmit gadus strādā Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolā par pasnidzēju. Māksliniece aktīvi piedalās plenēros un grupu izstādēs, rīko personālizstādes. Agra Ritiņa ir viena no māksliniecēm mākslinieku grupā V.I.V.A.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)