Banner 980x90

Līvānu slimnīcā notiks Asins donoru diena

Livani24.lv
Livani24.lv
Trešdien, 27.aprīlī no plkst.9.00 līdz 13.00 Līvānu slimnīcā notiks Asins donoru diena, pilsētas informācijas portāls Livani24.lv noskaidroja Līvānu novada pašvaldībā.

Ziedot asinis var ja:

* Esi 18 - 65 gadus jauns
* Sver ne mazāk par 50 kg
* Dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu
* Esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi
* Esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis
* Pirms tam esi lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma
* Neesi nodevis asinis vismaz 9 nedēļas, un 12 mēnešu periodā to jau neesi darījis 4 reizes (attiecas uz sievietēm) vai 6 reizes (attiecas uz vīriešiem, pie kam pēc 6 reizes vīriešiem jāievēro 3 mēnešu pārtraukums).

Donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pase, personas apliecība (eID)) un jānorāda savs bankas konta numurs. 
Bez personu apliecinoša dokumenta un bankas konta donorus nepieņem.

Pirms asins nodošanas ārstniecības persona izjautās  un pārbaudīs Tavu veselības stāvokli. Visa sniegtā informācija ir konfidenciāla. Esi godīgs, sniedzot atbildes. Tas pasargās Tevi un slimnieku no iespējamiem sarežģījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)