Banner 980x90

Līvānu novadā likvidēs Sutru sākumskolu

Daugavpils, 28.sept., LETA. No nākamā gada 1.jūnija Līvānu novadā tiks likvidēta Sutru sākumskola, šādu lēmumu šodien domes sēdē pieņēma Līvānu novada domes deputāti.

Līvānu novada pašvaldībā aģentūra LETA noskaidroja, ka lēmums par Sutru sākumskolas, kura vēl pērn darbojās pamatskolas statusā, likvidēšanu pieņemts tādēļ, ka minētajā izglītības iestādē patlaban ir vien 11 apmācāmie un nākamgad 1.klasē varētu arī nebūt neviena skolēna. Skolai beidzas arī akreditācija un ar šādu bērnu skaitu akreditēties par jau tai nav iespēju.

Sutru sākumskolas audzēkņi varētu turpināt izglītoties Rožupes pamatskolā vai Rudzātu vidusskolā, kurām ir arī savi internāti. Bērnu nogādi minētajās mācību iestādēs nodrošinās skolu autobusi.

Pirms izvēlēties saviem bērniem jaunu mācību iestādi, bērnu vecākiem būs iespēja iepazīties ar mācību procesu minētajās izglītības iestādēs.

Trim Sutru sākumskolas skolotājiem, kuri šeit ir pastāvīgā darbā, iespēju robežās tiks piedāvāts darbs citās Līvānu novada izglītības iestādēs. Savukārt kurinātājam atrast jaunu darbu varētu būt sarežģītāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)