Banner 980x90

Līvānu novada jauniešus aicina uz apmācībām par stāstu stāstīšanu, foto un video

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Līvānu novada Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) "Kvartāls" projekta "90 stāsti Līvāniem" ietvaros aicina Līvānu novada jauniešus (13-25 gadi) piedalīties neformālās apmācībās par stāstu stāstīšanu, fotogrāfiju un video, kas no 1.līdz 4.jūnijam norisināsies JIC "Kvartāls" telpās.

Kā pilsētas informācijas portāls Livani24.lv uzzināja Līvānu novada pašvaldībā, apmācību mērķis ir sniegt jauniešiem zināšanas un prasmes, kas būs nepieciešamas interaktīvas brīvdabas izstādes "90 stāsti Līvāniem" veidošanai, gan noderēs katram personīgi.

Pirmajā apmācību dienā neformālās izglītības treneres Ievas Garjānes vadībā jaunieši, praktiski darbojoties, varēs apgūt dažādas metodes, kā veidot un stāstīt aizraujošus stāstus. Apmācības sniegs izpratni, ka stāsti mums ir visapkārt un tie ne vienmēr ir nodrukāti grāmatā vai publicēti internetā, bet sastopami arī citos formātos, piemēram, fotogrāfijās, video, dziesmās, mākslas darbos, u.c. Iegūtās zināšanas jaunieši pēcāk varēs praktiski pielietot ikdienā, komunicējot ar citiem cilvēkiem, gatavojot mājas darbus skolai, kā arī vācot izstādei 90 dažādus stāstus par Līvānu novadu.

Otrajā dienā fototehnikas, fotografēšanas un fotogrāfiju apstrādes pasaulē jauniešus ievadīs perspektīvs jaunais fotogrāfs Elmārs Lauskis no Preiļiem. Elmāra vadībā dienas gaitā varēs izzināt spoguļkameras tehniskās iespējas, apgūt pareizos fotografēšanas leņķus, izprast, kā caur fotogrāfiju izstāstīt stāstu, kā arī apgūt fotogrāfiju apstrādes programmu, piemēram, Adobe Photoshop CC, pamatus.

Arī trešajā un ceturtajā dienā par video filmēšanas un montēšanas procesu izglītos Elmārs Lauskis. Apmācību gaitā, gan klausoties trenera stāstītajā, gan praktiski veicot dažādus uzdevumus, jaunieši papildinās zināšanas un prasmes veiksmīgas kompozīcijas izveidē, filmēšanā no dažādiem leņķiem, skaņu tehnikas pielietošanā, video materiāla apstrādē un montēšanā, piemēram, programmā Adobe Premiere.

Lai piedalītos apmācībās, jauniešiem līdz 30.maijam (ieskaitot) obligāti jāaizpilda elektronisku pieteikuma anketu, kura atrodama JIC "Kvartāls" mājas lapā

Dalībnieku skaits apmācībās nav ierobežots. Aizpildot anketu, jauniešiem ir iespēja pieteikties vai nu uz visām apmācību dienām, vai izvēlēties konkrētas dienas un tematus, kas interesē vairāk.

Dalība apmācībās ir bez maksas. Nepieciešamo video un foto tehniku, kā arī datorus ar nepieciešamajām programmām nodrošina JIC "Kvartāls", bet jaunieši ir laipni aicināti ņemt līdzi arī savu tehniku. Visās apmācību dienās jauniešiem un treneriem nodrošinātas pusdienas.

Jauniešiem no Līvānu novada pagastiem būs iespēja nakšņot JIC "Kvartāls" telpās visu apmācību laiku, lai katru dienu nebūtu jāmēro ceļš uz Līvāniem. Projekta ietvaros diviem jauniešiem no katra pagasta būs nodrošinātas apmaksātas sabiedriskā transporta biļetes uz un no Līvāniem.

JIC "Kvartāls" projektu "90 stāsti Līvāniem" īsteno Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Projekta norises laiks ir no 2016.gada 20.aprīļa līdz 31.augustam. Projekta ietvaros plānotas arī citas aktivitātes jauniešiem – velobrauciens, ekspedīcija, radošās darbnīcas, izstādes sagatavošana, pieredzes apmaiņas brauciens.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)