Banner 980x90

Līvānos notiks dažādas Muzeju nakts aktivitātes

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 21.maijā,  Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies "Vislatvijas Muzeju nakts 2016", pilsētas informācijas portālu Livani24.lv informē Latgales mākslas un amatniecības centrs. 

Šogad Muzeju nakts apmeklētāji varēs izzināt un izbaudīt visu, ko muzeji būs sagatavojuši par filozofiski apceramu tēmu "Durvis". Arī Latgales mākslas un amatniecības centrs saviem apmeklētājiem savas "Durvis" vērs vaļā un ļaus izbaudīt plašo bezmaksas programmu, kur katra no muzeja telpām piedāvās atšķirīgu tematisku darbošanos.

Aiz vēsturiskās ekspozīcijas "Amatnieki Latgalē" durvīm, ar pašdarinātām spēlēm, ļaus darboties, Līvānos labi zināmais, koka meistars, skolotājs Jānis Zvirbulis. Stikla durvis, kas ved uz Līvānu stikla muzeja ekspozīciju ļaus izbaudīt ne tikai Līvānu stikla fabrikas muzeja ekspozīciju, bet arī bijušā Līvānu stikla fabrikas mākslinieka Daiņa Gudovska personālizstādi ar nosaukumu "Līvāni. Jaunība. Stikls".

Durvis uz Radošajām darbnīcām pavērs iespēju ikkatram aktīvi līdzdarboties. Keramiķes Eleonoras Pastares vadībā būs iespēja no māla veidot atslēgu piekariņus. Skolotāja Līga Bernāne palīdzēs apgleznot burciņas, kas kā gaismas lukturi iemirdzēsies Līvānu pilsētas svētkos. Savukārt īstas durvis, apmeklētāji varēs aplīmēt ar krāsainām līmplēvēm. Centra "Zili brīnumi" radošās komandas darbu varēs redzēt aiz Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zāles durvīm.

Lai arī Muzeju nakts pasākumi iezīmējas ar bezmaksas pasākumu baudīšanu, tomēr šogad Latgales mākslas un amatniecības centrs savus apmeklētājus kā simbolisku ieejas maksu aicina nest saimniecībā nevajadzīgas un ikdienā nelietojamas atslēgas. Atslēgas vāks ar mērķi nākotnē Līvānu pilsētu papildināt ar vēl vienu tematisku soliņu, šoreiz par godu pilsētas moto "Līvāni – atslēga Latgales vārtos!". Atslēgu krāšana turpināsies arī pēc Muzeju nakts pasākuma.

Muzeju nakts ietvaros, sestdien, 21.maijā, Latgales mākslas un amatniecības centrā mainīts darba laiks. Centrs apmeklētājiem būs atvērts no vakara plkst.19.00 līdz plkst.24.00. Visas Centra aktivitātes apmeklētājiem būs pieejamas visa vakara garumā, vienīgi zinātkāres centra "Zili brīnumi" paraugdemonstrējumi paredzēti katru stundu četrdesmit minūšu garumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)