Banner 980x90

Līvānos norisināsies 34.Latvijas bērnu un jauniešu folkloras svētki "Pulkā eimu, pulkā teku"

Daugavpils, 16.maijs, LETA. Nedēļas nogalē, 19.maijā un 20.maijā, Līvānos norisināsies 34.Latvijas bērnu un jauniešu folkloras svētki "Pulkā eimu, pulkā teku", aģentūru LETA informēja projekta vadītāja Māra Mellēna.

Bērnu un jauniešu folkloras kopas ik gadu izzina kādu no tautas tradīcijām, kas ir veltīta konkrētai tēmai. Šogad dalībnieki turpināja pētīt tēmu "Zinu, zinu tēva sētu", padziļināti izzinot latviešu kāzu tradīcijas. Piedaloties gandrīz 1500 bērniem un jauniešiem no visiem Latvijas novadiem, svētku koncerti un norises ļaus iepazīt Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma daudzpusīgumu un Latvijas folkloras kopu devumu tā iedzīvināšanā šodien.

Svētki Līvānos ir plašākas "Pulkā eimu, pulkā teku" programmas noslēguma sarīkojums. Tā ir vienīgā nacionāla mēroga programma, kurā bērni un jaunieši no visiem Latvijas novadiem apgūst latviešu nemateriālo kultūras mantojumu, to izzinot un praktizējot visa mācību gada garumā. Dalībnieki ir apguvuši dziesmas, dejas, rotaļas un stāstus, piedaloties "Pulkā eimu, pulkā teku" programmas notikumos – tradicionālās dziedāšanas konkursā "Dziesmu dziedu, kāda bija 2018", tradicionālās muzicēšanas konkursā "Klaberjakte 2018", tradicionālās dejošanas konkursā "Vedam danci 2018", stāstnieku festivālā "Ziv zup’ 2018" un stāstnieku konkursā "Anekdošu virpulis 2018", kā arī reģionālajos folkloras kopu sarīkojumos.

"Tradicionālā kultūra, folklora, nemateriālais kultūras mantojums – tie ir dažādi apzīmējumi mums pašiem piederošām un ļoti svarīgām lietām – dažādām valodas izpausmēm, dziesmām, dančiem, melodijām, ornamentiem, ēdienu receptēm utt. Tā ir nozīmīga latviskās identitātes daļa. "Pulkā eimu, pulkā teku" svētki ir tā visa iedzīvināšana, kopā radīšanas un dalīšanās prieks," stāsta projekta vadītāja Mellēna.

Svētku atklāšanas koncerts "Vysi muni gosti beja" 19.maijā sāksies plkst.11. Savukārt "Pulkā eimu, pulkā teku" folkloras konkursu laureātu koncerti - plkst.18. Pasākumi vienlaicīgi norisināsies trīs pilsētas vietās.

Svētdien, 20.maijā, plkst.10.30 notiks svētku dalībnieku gājiens, bet stundu vēlāk plkst.11.30 izskanēs svētku noslēguma Novadu koncerts "Kā tur bija, tā tur bija cīrulīša kāziņās". Svētku notikumos ieeja - bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)