Banner 980x90

Līvānos atklās netradicionāli rotātu Lielo Ziemassvētku egli

Daugavpils, 15.dec., LETA. Sestdien, 16.decembrī, plkst.13 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā, notiks netradicionāli rotātās Lielās Ziemassvētku egles un izstādes atklāšanas pasākums, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Šogad egle tiks rotāta ar papīra maskām, ko darinājuši radošo darbnīcu dalībnieki skolotājas Sandras Vigules vadībā.

Līdzās bērnu darinātajām maskām būs apskatāmas arī Jevgeņijas Kiļupes papjēmašē maskas. Krāšņās un daudzveidīgās maskas, autentiskajā, gadsimtiem senajā papjēmašē tehnikā 1938.gadā dzimuši Kiļupe, nebūdama profesionāla māksliniece, sāka darināt būdama jau krietnā vecumā, lai kaut ko nopelnītu papildus pensijai.

Kiļupe pārliecinoši darbojas ar formu un krāsu, gatavajā darbā atstājot vien dažas simpātiskas norādes, kas pasaka – katra maska ir vienreizējs un unikāls eksemplārs, absolūts roku darbs, darināts no sirds un dvēseles ar lielu mīlestību pret dabu, dzīvi, Dievu.

Savukārt turpināsies maskošanās ar Agneses Aizpurietes darbu izstādi "Budēļi".

Aizpuriete profesionāli mākslas gaitas sākusi Liepājā, kur laicīgās mākslas galerijā "K. Māksla?" tapuši pirmie mākslas projekti. Patlaban māksliniece zināma kā ilustratore un grāmatu autore "Zvaigznes ABC" izdotajām grāmatām par Trako Lapsu. Agnese ir piedalījusies vairākās grupu izstādēs un viņai šī ir jau trešā personālizstāde. Darbi ar nosaukumu "Budēļi" tapuši 2009.gadā kā praktiskā daļa Aizpurietes maģistra darbam, iedvesmojoties no Latviešu tautas tradīcijām - maskotajiem gājieniem.

Izstāde Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē būs aplūkojama līdz 2018.gada 10.janvārim.

Sākot no 2006.gada, Latgales mākslas un amatniecības centrs, sadarbībā ar atsaucīgiem Līvānu novada iedzīvotājiem, katru gadu savu Ziemassvētku egli rotā netradicionāli – veidojot savdabīgu tematisku noformējumu. Līdz šim Ziemassvētku egle ir tikusi greznota: ar garāko tautisko jostu Latvijā, 23 adītāju 138 pāriem rakstainu cimdu, 300 tamborētām un adītām sniegpārsliņām, salmu puzuriem, 155 pāriem adītu, rakstainu zeķu, piparkūkām, 300 paštaisītiem apsveikumiem, 98 pašdarinātām cepurēm, 500 māla zvaniņiem un ar 232 stikla pārsliņām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)