Banner 980x90

Līvānieši savākuši 446,84 eiro Ukrainas iedzīvotāju atbalstam

Līvānu novada domes izsludinātā akcijā Ukrainas konfliktā cietušo civiliedzīvotāju atbalstam līvānieši savākuši 446,84 eiro, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Pagājušā gada 27.novembrī Līvānu novada domes deputāti pieņēma lēmumu par ziedojumu vākšanu Līvānu sadraudzības pilsētas Ukrainā Kameņec-Podoļskas iedzīvotāju atbalstam, jo pēdējo mēnešu laikā šajā pilsētā ievērojami pieaudzis bēgļu skaits no Ukrainas konflikta skartajiem reģioniem. Ar lūgumu sniegt palīdzību Līvānu novada pašvaldībā bija vērsušies Kameņec-Podoļskas pašvaldības pārstāvji, līdzīgus aicinājumus nosūtot arī citām sadraudzības pilsētām.

Līdzekļi Ukrainas iedzīvotāju atbalstam Līvānu novadā gan ziedojumu kontos, gan ziedojumu kastītē kultūras centrā tika vākti labdarības akcijas gaitā no 1.decembra līdz 30.janvārim. Kopumā iedzīvotāji saziedojuši 446,84 eiro, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Līdzekļu vākšanas akciju nolemts pagarināt vēl līdz 28.februārim. Pēc šī termiņa Līvānu novada dome pārskaitīs līdzekļus sadraudzības pilsētai, iepriekš noslēdzot rakstisku vienošanos par saziedoto līdzekļu izlietošanu attiecīgajiem mērķiem.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un sniegt atbalstu cilvēkiem, kas šobrīd spiesti pamest mājas un glābties no kara šausmām. "Mūsu sadraudzības pilsēta Kameņec-Podoļska atrodas tikai diennakts brauciena attālumā no Līvāniem. Mūsu morālais un arī materiālais atbalsts viņiem šobrīd ir ļoti svarīgs. Šeit nav runa par politiku, bet par cilvēcību un palīdzību, jo cieš taču nevainīgi cilvēki," uzsvēra Vaivods.

Ziedot iespējams Līvānu novada Kultūras centrā izvietotajā ziedojumu kastītē vai arī ar pārskaitījumu Līvānu novada pašvaldības ziedojumu kontos, ar norādi "Ukrainas atbalstam". Līvānu novada dome arī turpmāk informēs sabiedrību par savākto līdzekļu apjomu un par to tālāko izlietojumu saskaņā ar Kameņec-Podoļskas informāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)