Banner 980x90

Lielākā daļa Līvānu novada pedagogu algu pieaugumu neizjutīs

Daugavpils, 10.okt., LETA. Līdzīgi kā daudzviet citur Latvijā, arī Līvānu novadā lielākā daļa pedagogu algu pieaugumu neizjutīs, novada izglītības un kultūras iestāžu pārstāvju tikšanās gaitā ar domes vadību skaidroja Līvānu novada Izglītības pārvaldes vadītāja Ilga Peiseniece.

Ieguvēji no pedagogu algu reformas varētu būt vien daļa atbalsta personāla (psihologs, sociālais pedagogs, pedagoga palīgs), kuriem palika iepriekšējā slodze - 30 stundas nedēļā. Palielinoties algas likmei līdz 680 eiro un saglabājoties atbalsta personāla līdzšinējai slodzei, viņi izjutīs algas pieaugumu.

"Katru mācību gadu notiek izmaiņas pedagogu darba slodzē, jo mācību priekšmetu skolotājiem mainās klašu grupas, stundu skaits, papildu pienākumi un daudz kas cits, līdz ar to mainās arī algas. Visvairāk reformas rezultātā zaudēs izglītības iestāžu administrācija novada pamatskolās, piemēram, lauku pamatskolā ar 115 skolēniem, kuru nevar uzskatīt par mazu skolu mūsdienu apstākļos, ir direktora likme, bet direktora vietniekam mērķdotācijas ietvaros var finansēt tikai 0,13 likmes," teica Peiseniece.

Lai nodrošinātu mācību procesa organizāciju, pašvaldība piešķīrusi papildu līdzekļus darba samaksai direktoru vietniekiem izglītības jomā.

Visi pedagogi zaudē ievērojamas summas, kas tiek rēķinātas kā piemaksas par pedagogu kvalitātes pakāpi. Ja iepriekš kvalitātes pakāpe tika rēķināta visai pedagoga slodzei, tad no 2016.gada 1.septembra tā tiek aprēķināta tikai par kontaktstundām. Samazinot koeficientu vakara (maiņu) vidusskolu neklātienes vispārējās izglītības programmās, piemērojot koeficientu 0,6, algas samazinājums ir arī šo skolu pedagogiem.

Pozitīvi ir tas, ka Līvānu novadā pedagogi netika atbrīvoti no darba, tikai atsevišķos gadījumos samazinājās pedagogu darba slodze.

Sanāksmē tika pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar izmaiņām mācību priekšmetu olimpiāžu, konkursu, sporta čempionātu uzvarētāju apbalvošanas kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)