Banner 980x90

Labdarības akcijā "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" trīs gadu laikā saziedoti 367 000 eiro

Rīga, 7.dec., LETA. Labdarības fonda "Ziedot.lv" un veikalu tīkla "Maxima Latvija" organizētajā labdarības programmā "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" kopš 2014.gada decembra saziedoti 367 301 eiro, tādējādi katru mēnesi palīdzot līdz pat 1225 bērniem no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja "Ziedot.lv" Sociālās programmas vadītāja Inese Danga.

No 2014.gada decembra līdz šī gada novembrim "Ziedot.lv" un "Maxima Latvija" sadarbībā ar 28 reģionālajām labdarības organizācijām un sadarbības partneru iesaisti vāca ziedojumus, lai katru mēnesi palīdzētu trūcīgām ģimenēm ar bērniem līdz divu gadu vecumam visā Latvijā. Katra mēneša pēdējā nedēļā trūcīgās ģimenes saņēma mazulim ikdienā nepieciešamāko - autiņbiksītes un piena maisījumus.

No labdarības programmā "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" saziedotās summas 315 430 eiro tika saziedoti "Maxima Latvija" veikalos, bet 51 870 eiro "Ziedot.lv" mājaslapā.

Savukārt no 2017.gada atbalsta nodrošināšanu pārņems Labklājības ministrija (LM), sniedzot papildu palīdzību programmā iesaistītajām un arī citām trūcīgām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm ar bērniem vecumā līdz diviem gadiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LM pārstāvis Egils Zariņš, atbalsts, tai skaitā papildu atbalsts mazuļiem trūcīgo ģimenēs, nodrošināts no Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām (EAFVP) finanšu līdzekļiem. Kopumā trīs gadiem paredzētais finansējums, lai šo iniciatīvu īstenotu, ir 2,3 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)