Banner 980x90

Kučinskis un Gerhards ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem pārrunās risinājumus lielo lietavu radītajām sekām

Rīga, 28.aug., LETA. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) šodien dosies uz Līvāniem, kur tiksies ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem, lai apspriestu situāciju, kāda radusies reģionā pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotajām lietavām, aģentūru LETA informēja Ministru kabinetā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

24.augusta vakarā Latgalē beidzās lietavas, kuru nokrišņu daudzums pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Rēzeknes novērojumu stacijā 32 stundās sasniedza 159 milimetrus jeb 229% no augusta normas. Tāpat tiek minēts, ka daudzviet Latvijas austrumu pierobežā kopējais nokrišņu daudzums ir bijis vēl lielāks.

Rezultātā ir cietuši vairāki reģionam nozīmīgi ceļi, kā arī dzīvojamās mājas un lauksaimniecības sējumi.

Šāda tikšanās tiek rīkota, apzinoties situācijas nopietnību, kā arī nepieciešamību atrast iespējami efektīvākus risinājumus.

Ciblas novada zemnieku saimniecības "Ezerlīči" pārstāvis Mārtiņš Trons iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka pēc ilgstošajām lietavām Latgales lauksaimnieki varētu lūgt valdību izsludināt ārkārtas situāciju, ja to nedarīs novadu vadība.

Viņš norādīja, ka liela daļa lauku vēl ir zem ūdens, tāpēc radušos zaudējumu apjomu varēs izvērtēt tad, kad ūdens būs aizplūdis. Trons sacīja, ka appludināta ir arī liela daļa jauno ziemāju sējumu, kurus, visticamāk, nāksies pārsēt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)