Banner 980x90

Kučinskis: Rodoties jauniem uzņēmumiem Latgalē, valstij jāpalīdz ar infrastruktūras uzlabošanu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Ja Latgalē pēc brīvās ekonomiskās zonas ieviešanas radīsies jauns uzņēmums, tad valstij ir noteikti jānāk palīgā ar infrastruktūras uzlabošanu, otrdien, 24.februārī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Tā bija daļa no premjera atbildes uz deputāta Jāņa Tutina (S) vaicāto par valdības lomu reģionu attīstības nodrošināšanā. No Kučinska teiktā izrietēja, ka viņš sagaida progresu novada attīstībā, kad tiks sākts īstenot arī Latgales attīstības programmu.

Kučinskis norādīja, ka attīstību stimulējošu vidi veido pilsētu sadarbība ar tuvējām lauku teritorijām, labs piemērs tam esot skolotāji, kas brauc no pilsētas uz vietējām skolām. Viņš vērsa uzmanību uz tādu labu piemēru kā Madonas novada priekšsēdētāja Andreja Ceļapītera vadībā īstenotā virtuālā skolotāja projekts, ar kura ieviešanas gaitu premjerministrs pats arī vēlētos iepazīties.

Kā ziņots, Saeima 18.februārī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto Latgales speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) likumprojektu, paredzot, ka zonā varētu iekļaut 17 novadus un Daugavpili.

Latgales speciālās ekonomiskās zonas izveidošanas mērķis ir veicināt Latgales reģiona attīstību, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darbvietu radīšanai. Kā norāda ministrijā, paplašinātā speciālā ekonomiskā zona Latgalē ir atbilstošs risinājums reģiona ekonomiskās situācijas uzlabošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)