Banner 980x90

Jūnija vidū norisināsies Latgales Senioru dziesmu un deju festivāls

Rīga, 4.jūn., LETA. 16.jūnijā Daugavpils novada Višķu pagasta estrādē notiks Latgales novada Senioru dziesmu un deju festivāls "Saulei pretī mūžu ejot", aģentūru LETA informēja Daugavpils novada domē.

Festivālā piedalīsies Latgales reģionālās pensionāru apvienības, novada pensionāru biedrību, Latgales pašvaldību kultūras iestāžu un citu organizāciju senioru amatiermākslas kolektīvi. Kopumā festivālā pulcēsies četri kori, 24 vokālie ansambļi, desmit folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi, desmit mazākumtautību kolektīvi, 23 Eiropas deju kopas, piecas senioru deju kopas, deviņi tautas deju kolektīvi. Tāpat būs pārstāvēts viens līnijdeju kolektīvs un viena amatnieku apvienība, kopā pulcējot ap 1100 dalībnieku.

Dalībnieki kopumā pārstāv 22 Latgales pašvaldības.

Festivālu "Saulei pretī mūžu ejot" plkst.17 atklās Svētbrīdis Višķu Svētā Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcā, kam plkst.17.30 sekos dalībnieku gājiens no baznīcas uz estrādi. Plkst.18 visi paredzēts senioru kolektīvu dižkoncerts, ko vadīs aktieris Jānis Jarāns. Koncerta īpašais viesis būs dziedātājs Andris Baltacis. Festivālu noslēgs zaļumballe, ko ieskandinās Naujenes Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris un turpinās dīdžejs Edgarito.

Pasākums tiek rīkots ar mērķi atbalstīt sociālās integrācijas procesu, iepazīstināt sabiedrību ar senioru māksliniecisko kolektīvu darbību un nodrošināt tradīciju nepārtrauktību, ka arī veicināt sadarbību starp Latgales senioru amatiermākslas kolektīviem, reģiona pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām un nacionālajām kultūras biedrībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)