Banner 980x90

Izglītības ministre: Svarīgi veidot un stiprināt Latgales reģiona jauniešu valstsgribu un piederības sajūtu Latvijas valstij

Rīga, 25.janv., LETA. Ir svarīgi veidot un stiprināt Latgales reģiona jauniešu valstsgribu un piederības sajūtu Latvijas valstij, savā pirmajā reģionālajā vizītē Daugavpilī norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Šodien Šuplinska savā pirmajā reģionālajā vizītē devās uz Daugavpili, kur piedalījās reģionālajā strukturētā dialoga diskusijā "Kafija ar politiķiem". Šodienas diskusija noslēdz līdz šim notikušās sešas vietējā līmeņa diskusijas, kurās Šuplinska piedalījusies arī pirms stāšanās ministra amatā.

Vizītes laikā Šuplinska tikās arī ar Daugavpils pašvaldības vadību, lai pārrunātu Daugavpils Futbola skolas turpmāko attīstību.

Diskusijā ministre ar Latgales jauniešiem, biedrību "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs", Latgales plānošanas reģiona un Latgales pašvaldību pārstāvjiem pārrunāja jauniešu vēlmes un izvirzītās prioritātes, diskutēja par iespējām Latgali padarīt jauniešiem pievilcīgāku - ko var darīt paši jaunieši un kāds atbalsts nepieciešams pašvaldību, reģiona un valsts līmenī.

Diskusiju rezultātā tapuši vairāk nekā 100 priekšlikumu, kuriem būs būtiska loma, izstrādājot Latgales reģiona attīstības stratēģiju darbam ar jaunatni.

"Mums ir svarīgi veidot un stiprināt Latgales reģiona jauniešu valstsgribu un piederības sajūtu Latvijas valstij, veicināt jauniešu uzņēmību. Ir jārada motivācija un mehānismi, lai aizvien vairāk jauniešu iesaistītos pilsoniskās sabiedrības aktivitātēs," uzsvēra Šuplinska.

Šuplinska priecājas par to, ka rūpes par latgaliešu kultūras telpas attīstību iekļauta jaunās valdības Rīcības plānā. "Tāpat prieks, ka Latgales reģiona pašvaldības, nevalstiskās organizācijas un izglītības iestādes izmanto iespēju iesaistīties starptautiskos projektos, kas veicina latgaliskās kultūras kā latviešu nācijas bagātības saglabāšanu, aizsardzību un attīstību, kā arī stiprina sabiedrības integrāciju un lojalitāti," pauda ministre.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)