Banner 980x90

Informēs iedzīvotājus par Madaliņas baznīcas avotā konstatēto piesārņojumu

Daugavpils, 19.sept., LETA. Līvānu novadā pašvaldība informēs iedzīvotājus par Madaliņas baznīcas avotā konstatēto piesārņojumu - koliformām kopā ar zarnu nūjiņām, aģentūra LETA noskaidroja Līvānu novada domē.

Informāciju par konstatēto piesārņojumu plānots izvietot pašvaldības mājas lapā, kā arī informatīvajā biļetenā.

Iespējas aizliegt minētā ūdens lietošanu vai veikt citas darbības pašvaldībai nav, jo avots, kura ūdenim tiek piedēvētas arī ārstnieciskas īpašības, atrodas uz baznīcai piederošas zemes.

Līdz ar to lietot Madaliņas baznīcas avota ūdeni pārtikā vai nē, paliek iedzīvotāju pašu izvēlē.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzijas "Aizliegtais paņēmiens" vakar ziņoja, ka no kopumā 12 pārbaudītajiem ūdens avotiem koliformu klātbūtne konstatēta Rojas avotā, Jelgavas novada Vilces dabas parka avotā un Iecavas avotā. Savukārt koliformas kopā ar zarnu nūjiņām konstatētas Līvānu novada Madaliņas baznīcas avotā, Siguldas Saltavotā, Ķekavas avotā un Krāslavas Mīlestības kalniņa avotā.

Tāpat raidījuma veidotāji atklāja, ka daudzās pašvaldībās, kurās cilvēki masveidā lieto šos ūdens avotus, nemaz netiek veiktas regulāras analīzes, lai arī nereti ceļš uz šiem avotiem ir labiekārtots un cilvēki tic, ka to ūdens kvalitāte tajos tiek pārbaudīta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)