Banner 980x90

Importētājs: Latvijas šprotes pēc sankciju atcelšanas Krievijā atgriezīsies

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Pēc sankciju atcelšanas Latvijas uzņēmumu ražotās šprotes Krievijas tirgū atgriezīsies, intervijā aģentūrai LETA prognozēja uzņēmuma "Baltis" ģenerāldirektore Gaļina Horeva.

"Baltis" nodarbojas ar Latvijas produkcijas importu uz Krieviju, un šobrīd tā valstī ieved "Spilvas" produkciju, "Taffel" čipsus, "Kronis" zupas un citas preces.

Iepriekš uzņēmums importēja arī zivs konservus, taču šobrīd tos ievest ir aizliegts.

"Problēmas mums ir tikai ar zivs konserviem. Pārējo produkciju mēs joprojām pārdodam. Ne mērču, ne dārzeņu konservus tās [sankcijas] nav skārušas. Taču rubļa devalvācija un inflācija arī nopietni ietekmē situāciju. Preces kļuvušas dārgākas, un aizvien mazāk pircēju var atļauties iegādāties importa produkciju. Problēmu pietiek arī bez sankcijām," norādīja Horeva.

Viņa informēja, ka uzņēmuma apgrozījums salīdzinājumā ar 2013.gada beigām samazinājies par 50%. Kritums sācies 2014.gada otrajā pusē, bet 2015.gadā tas saasinājies saistībā ar zivju produkcijas ieviešanas aizliegumu.

"Mēs nepārtraukti Latvijā meklējam citus uzņēmumus un piedāvājam sadarbības iespējas, jo šo daudzo gadu laikā es esmu iemīlējusi jūsu valsti ne mazāk kā savu. Taču, atklāti runājot, ar Latvijas uzņēmumiem ir grūti strādāt no mārketinga stratēģijas viedokļa. Tie ražo lieliskas preces, taču nav gatavi ieguldīt virzībai tirgū. Mēs kā izplatītāji arī ar to nodarbojamies, taču ar mūsu līdzekļiem nepietiek. Pagaidām es nezaudēju cerības tam, lai Krievijas tirgū pārstāvētu ražotni "Dobele". Uzņēmumā saka, ka Krievijā jau esot ekskluzīvs importētājs, taču pie mums viņu produkciju nekur neesmu redzējusi," teica Horeva.

Viņa uzskata, ka Latvijā ražoto zivju produkciju, jo sevišķi šprotes, Krievijā atceras no Padomju Savienības laikiem un tā tiek cienīta garšas un kvalitātes dēļ.

"Jebkurā gadījumā labam produktam ir iespējas atgriezties tirgū. Jāsaprot, ka sankcijas ir pārejošas. Kvalitatīvas preces vienalga atceras. Savukārt mēs pieliekam maksimālas pūles, lai šīs preces atkal tiktu pārdotas Krievijā, kad beigsies sarežģītais periods," uzsvēra Horeva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)