Banner 980x90

Folkloras kopa "Ceiruleits" svin 25.gadu jubileju

Sestdien, 28.novembrī plkst.18.00 Līvānu novada KC Folkloras kopas "Ceiruleits"  ar koncertu "Laika raksti" svinēs 25.gadu jubileju, pilsētas informācijas portālam Livani24.lv pavēstīja folkloras kopas vadītāja Anna Kārkle.

Kā pastāstīja Kārkle, tad koncertā piedalīsies "Ceiruleiša" draugi no visas Latvijas un arī no Lietuvas: "Ciemos atbrauks gan mūsu draugi no Lietuvas, gan vietējās folkloras kopas, bet koncerta otrajā daļā būs tie "Ceiruleiši", kuri turpina darboties un nes tālāk tautasdziesmu -Folkloras kopa "Sudobri", folkloras kopa "Rūžupis veiri", muzikālā apvienība "Raxtu raxti", grupa "Folkvakars" un neliela grupiņa no "Auļiem"."

"Ceiruleiša" repertuāru veido galvenokārt sava dzimtā novada - Latgales dziesmas, mūzika, rotaļas un dejas. "Pārsvarā mēs izpildām savas puses teicēju dziesmas. Bet "Ceiruleiša" pirmā dziesma dzīvo cauri visiem 25 gadiem, un to zina visas "Ceiruleiša" paaudzes, un koncerta laikā kopīgi vienosimies dziesmā "Eima eima, mes muoseņis gar upeitis molu," stāsta Kārkle.

Folkloras kopā liela uzmanība tiek pievērsta arī tradicionālajiem mūzikas instrumentiem un tiek spēlēta kokle, stabules, vijoles un daudz kas cits. Un koncertā būs kopīga sadziedāšanās un lustīga izdancošanās, tā, kā vien Latgalē prot.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)